HírekMotorbemutatóMotorok

Kíváncsi vagy a Peugeot tulajdonos váltás utáni első motorkerékpárjára?

Peugeot Motorcycles P2XA Mahindrának ambiciózus céljai voltak a Peugeot márkanévvel, amikor átvette a cég vezetését. Azt ígérték, hogy hét új motorkerékpár modellt mutatnak be 2021 és 2023 között.

Először is tisztáznunk kell, hogy ez a Peugeot nem az a Peugeot, amire valószínűleg te gondolsz. A Peugeot Cars a francia PSA csoport része, amely alá többek között a Citroën, a DS, az Opel és a Vauxhall márkák tartoznak. A Peugeot Motorcycles cég ezzel szemben a kis köbcentis robogók és segédmotoros kerékpárok gyártásáért és forgalmazásáért felelős egész Európában és Ázsiában. Ezt a vállalatot vásárolta meg 2019-ben a Mahindra.

A Peugeot Motorcycles általában az 50-500 köbcentis piacon játszik, és ez az új motorkerékpár is beleillik ebbe a kategóriába. Az új kétkerekű valószínűleg a 2019-es párizsi autókiállításon bemutatott P2X koncepció sorozatgyártású változata lesz.

Akkor két különböző változatban mutatták be az új modellt: az egyik egy 125 köbcentis „roadster” gyönyörű, királykék fényezéssel, terrakotta színű bőr nyereggel, a másik pedig egy 300 köbcentis „café racer”. Ez utóbbi sokkal inkább látszik egyszerű utcai naked bike-nak, mint café racernek, de ez van.

Mindkét motor vízhűtéses, DOHC szelepvezérléssel, tehát a városi motorozáshoz elegendő teljesítménnyel rendelkeznek.

Peugeot Motorcycles P2XHabár a cég a kisebb hengerűrtartalmú Peugeot motorkerékpárok forgalmazását továbbra is elsősorban Ázsiában tervezi, az új modellek – amelyből a tervek szerint 500 ccm-es változat is készül a későbbiekben – globálisan szeretnék forgalmazni. Hogy a terveket hogyan befolyásolja majd a COVID-19 világjárvány, ez még a jövő zenéje.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Forrás: Jalopnik, Fotó: Peugeot Motorcycles

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük