EseményekMotorverseny

Kis Viktória sérülten is helyt állt Mexikóban

h moto team 2018 2A H-Moto Team hölgyversenyzője a kifejezetten nőknek kiírt Világkupa-sorozatban majdnem pontszerzőként mutatkozott be, míg a csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen kétszer is dobogóra állhatott Poznanban.

 

Újabb hétvége, újabb kihívások a H-Moto Team életében. Ezúttal a főszerepet a nagy visszatérőre, Kis Viktóriára osztották, aki a Jorge Lorenzo édesapja által kifejezetten hölgyversenyzők számára szervezett Italika Women’s World Cup mezőnyében indulhatott. A női Világkupa-sorozat második állomását rendezték Mexikóban, ahol a 14 országból érkezett 24 tagú mezőny az ITALIKA Vort-X 650 típusú motorokkal versenyez egymással.

A motorokat sorsolással osztották ki, majd a versenyzők gyors, közepes és lassú csoportbontásban, végig felvezetőkkel tanulták meg a valamivel több, mint 3 km hosszú pálya vonalvezetését. A sorozat érdekessége, hogy semmilyen módosítást nem hajthattak végre a csapatok a motorokon, még a guminyomást is úgy kellett hagyniuk, ahogy azokat beállították.

Wiccának összesen két szabadedzésnyi ideje maradt a motorral való összeismerkedésre, ami nem kifejezetten gyorsasági versenymotor, ráadásul a magyar lány sosem ült még ilyenen. A viadal időmérőjén bukott, és megsérült. Az első futamon el sem tudott indulni, ám másnap összeszorított fogakkal felállt a 19. rajtkockába, és a második versenyt így teljesítette, melynek végén a 16. helyen zárt. A szervezők elégedettek voltak a teljesítményével, ami nem csoda, hiszen „egy lábbal” versenyezve is kis híján pontszerzőként zárta a futamot, és jelezték, várják a következő viadalon is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Sajnos a mai napig nem értem, miért estem el, de akkor úgy éreztem, beragadt a fékem. A motor ráesett a lábamra, ami beszorult, úgy vettek ki alóla. Így is rajthoz álltam az első futamon, ám egy kör után beláttam, képtelenségre vállalkoztam, hiszen egyszerűen nem tudtam a sérült lábammal váltani. Másnap viszont legyőztem a fájdalmat és önmagam, teljesítettem a második versenyt, pedig sarokkal tudtam csak váltani. A célomat elértem, sőt, majdnem pontszerzőként értem célba” – jelentette ki Kis Viktória.

h moto team 2018 1Mindeközben a lengyelországi Poznanban a 2007-es esztendő Európa-bajnoka, Györfi Alen folytatta az Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában az idei szezonját. Ezúttal nem jött közbe semmilyen technikai probléma, és a H-Moto Team versenyzője mindkét futamon hatalmas csatákat követően a második helyen ért célba, és ezzel az eredményével összetettben is feljött a második helyre.

„Nagyon jól éreztem magam egész hétvégén, csak azért keserű egy kicsit a szám íze, mert mindkét futamon tizedek választottak el a győzelemtől. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, és nagyon várom már a következő fordulót, amit hazai pályán, a Pannoniaringen rendeznek majd” – fogalmazott Györfi Alen.

h moto team 2018 7h moto team 2018 7h moto team 2018 7h moto team 2018 7h moto team 2018 7

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük