fbpx
EseményekMotorverseny

Kis Viki bajnok lett Katarban!

kis viki katar 2015 1A várakozásoknak megfelelve, Kis Viktória behúzta a LARRS bajnoki címet. Wicca, a H-Moto Team versenyzője a Losail Ázsia Bajnokság előző fordulóin is jól szerepelt, és ezen a hétvégén is a dobogó volt a cél.

Az időmérőn már látni lehetett, hogy Viktória jó formában van, és annak ellenére, hogy az időmérő edzés alatt kiesett az egyik kontaktlencséje, a második helyről rajtolhatott a versenyeken.

A kontaktlencsével máskor is volt már baj, és mivel Wicca a szemüveget nem kedveli, valószínűleg hamarosan kés alá fekszik.

Az időmérőn elért 2,14-es köridő összetettben a mezőny közepére volt elég, és egy 600-as motortól nagyon jó időeredmény.

A bajnoki címhez éppen csak be kellett volna futni, de a magyar lány néhány superbike és supersport motort megelőzve kategóriájának első helyét hozta mindkét futamon, így stílusosan nyerte a bajnoki sorozatot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Katarban számtalan magyar izgulta végig a versenyt, amit utólag is köszönünk, hiszen nincs annál jobb érzés, mint amikor a helyszínen is szurkolnak a versenyzőnek. Ezzel az eredménnyel Wicca örökre beírta magát a motorsport nagykönyvébe!

Viki most nagyon fel van töltődve, és túl van az edzéseken is, így nem sok jót jövendölünk a következő versenyeken vele szembekerülőknek.

Kis Viktória

“Megvan!!! Megvan, amiért dolgoztunk, amiért jöttünk, zsebben a katari 600-as (LARRS) bajnoki cím! 210 ponttal és az utolsó fordulón dupla győzelemmel sikerült az összetett első hely! Szenzációs hétvégét tudhatok magam mögött, még fel sem fogtam igazán, mi történt. Még csak március elejét írjuk, de már túl vagyok egy szezonon.

Nagyon izgalmas versenyekben volt részem. Az első futam első felében hatalmasat csatáztunk a második helyezett kolumbiaival, és egy supersportos kollégával, volt, hogy egyszerre hárman kanyarodtunk fej fej mellett, de végig tiszta verseny volt.

Előző nap kaptam egy-két jó tanácsot a Moto2-es pilótától, Anthony Westtől, aminek meg is lett az eredménye, egy teljes másodpercet sikerült lefaragnom a legjobb időmből, ami most 2.11,248!

A második futam nem volt egy gyalog galopp, adódott némi technikai problémám: nem igazán tudtam kanyarodni, tempónál elcsúszott az eleje, nem tudtam íven tartani a motort. Keményen kellett küzdenem vele, de végül így is sikerült kiharcolni a dobogó legfelső fokát. Mint utóbb kiderült, a szeleppel volt egy kis gond, szökött a levegő, így 1,1-es nyomással jöttem le a pályáról, ami igencsak 1 barral kevesebb a kelleténél, de meglett. Boldogan és büszkén álltam minden alkalommal a pódium tetején, nagyon nagy öröm, hogy a Katarban élő magyarok is kijöttek szurkolni, és együtt hallgathattuk a Himnuszt, ilyen távol otthonról. De ez nemcsak nekünk szólt ott, hanem minden egyes magyarnak, hiszen kis hazánkkal a szívemben érkeztem a versenyre.

Hálás vagyok a biztatásért, a szurkolásért, rengeteg erőt ad a versenyek előtt, a csillagokat is lehoznám ilyenkor, ha tudnám! Köszönöm a támogatást Noéminek (legyen mindig ilyen szuper nőnapunk) és a H-Moto Teamnek a lehetőséget, hogy Katarban versenyezhetek a QMMF Teamnek, valamint köszönöm a kinti csapatnak a segítséget és profi munkát.

Remélem, a következő szezonban is lesz helyem a rajtrácson. Úgy érzem, nagyon jó úton haladunk előre, alig várom, hogy egy hónap múlva megkezdődjön az Európa-kupa, ahol folytatjuk a megkezdett munkát!”

Kelemenné Szilágyi Noémi menedzser

“Februárban volt egy éve, hogy elkezdtük katari „pályafutásunkat”. Emlékszem, nagy meleg és angolul alig beszélő spanyol szerelőgárda fogadott bennünket a pályán, amikor csak úgy kilátogattunk két nappal a verseny előtt. Minden nagyon más volt, a tízéves motor, az egyszerű technikai háttér…

Azután megismertük a versenytársakat, akik mind siker motiváltan érkeztek. És jöttünk mi, Magyarországról. Kis Viki meg az ő női menedzsere. „Mit akarnak ezek itt?! – gondolták a közel-keleti férfiak. – Ki ez a Kis Viktória?” És Wicca tegnap végérvényesen beírta nevét a Losail Ázsia Bajnokság és Magyarország sporttörténetébe azzal, hogy fölényesen megnyerte a 2014/15-ös szezont.

Győzelem! Szó szerint győzött: legyőzte saját eddigi legjobb idejét, legyőzte az ellenfeleit, legyőzte a kontaktlencséje verseny közbeni elvesztéséből eredő látásromlást, legyőzte a sivatagi homok miatti csúszós pályát, legyőzte az első kerék guminyomásának problémáját… Minden elé háruló akadályt legyőzött!!

Én pedig nem győzök gratulálni neki a harcos és ugyanakkor higgadt hozzáállásáért.

Katarban pedig azok a magyarok, akik megtiszteltek bennünket és kijöttek szurkolni, csak erősítették bennünk azt az eddig is létező érzést, hogy jó magyarnak lenni és képviselni hazánkat a világban. Köszönjük szépen mindenkinek, aki gondolatban és személyesen velünk volt és támogatott bennünket!”kis viki katar 2015 2kis viki katar 2015 3kis viki katar 2015 4

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x