HírekMotorokMotorozás

Két keréken a milliónyi mosolyért

ride of smilesA BMW Motorrad egy R 1200 GS Adventure motorkerékpárral és kiegészítőkkel támogatja az 50 000 mérföldes jótékonysági utazást.

Május 1-jén, New Yorkból indult világkörüli útjára a Mosolyok futama (Ride of Smiles) elnevezésű, 50 000 mérföldet felölelő motoros utazás, amely azért jött létre, hogy adományokat gyűjtsön a rászoruló gyermekek számára szerte a világon.

A jótékonysági kezdeményezés célja minimum 50 000 eurónyi pénzügyi támogatás összegyűjtése a földrészeket átfogó utazás során, a bevételeket pedig négy nemzetközi segélyszervezet között osztják majd szét.

A Mosolyok futama kezdeményezője és egyedüli résztvevője Dr. Henning Bützow, aki lelkes és rutinos motoros, 1989 óta járja a világot két keréken.

A német szakorvos az utazásai során tapasztalt óriási vendégszeretettel és életörömmel szembesülve döntötte el, hogy életre hívja a Mosolyok futama kezdeményezést, hogy visszaadhasson valamennyit mindabból a szeretetből, amelyből útja során részesült.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hogy sikeresen teljesíthesse eme nemes célját, a BMW Motorrad egy BMW R 1200 GS Adventure motorkerékpárt, teljes motoros ruházatot és néhány hasznos technikai kiegészítőt adott Dr. Henning Bützow-nak, akivel a BMW Motorrad már korábban is együttműködött: 2008-ban a doktor egy BMW F 650 GS Dakar motorkerékpárral egy mintegy 35 000 kilométeres jótékonysági utazást tett meg a világ körül, a Változás futama (Ride of Change) jótékonysági kezdeményezés részeként.

50 000 mérföld = 50 000 euró

A Mosolyok futama 50 000 mérföldes távja azt a minimum 50 000 eurónyi jótékonysági bevételt szimbolizálja, amelyet Dr. Henning Bützow összegyűjtene a rászoruló emberek számára. A túra tervezett útvonala Észak-Amerikán, Közép-Amerikán, Dél-Amerikán, Ausztrálián és Új-Zélandon is keresztülvezet, egy látványos 50-es számot rajzolva le a kiterített földgömbön.

Bárki, aki figyelemmel követné a doktor utazását, a GPS LIVE követési szolgáltatással vagy a Mosolyok futama hivatalos weboldalán (www.ride-of-smiles.de) megteheti mindezt.

Aki adományozni szeretne, kérjük, keresse fel a Mosolyok futama hivatalos weboldalát vagy közvetlenül a kezdeményezésbe bevont négy nemzetközi segélyszervezet egyikét:

Orvosok Határok Nélkül (MSF – Médecins Sans Frontiéres): www.msf.org
Keresztény Vak Misszió (CBM – Christian Blind Mission): www.cbm.org
Együtt Afrikáért (Gemeinsam für Afrika): www.gemeinsam-fuer-afrika.de
A Bayerischer Rundfunk rászoruló gyermekeket segítő „Sternstunden” műsora: www.br.de

A szervezetekhez az adományok levonások nélkül, száz százalékban jutnak el, mellékelt igazoló nyugta kíséretében, amely biztosítja az adott összegű, adóalap csökkentésével érvényesíthető adókedvezményt.

A felajánlott összeggel az adományozók nem a Mosolyok futama utazást támogatják, azt teljes mértékben Dr. Henning Bützow finanszírozza. A kezdeményezéshez indulás előtt több mint 11 000 eurónyi támogatással csatlakoztak az emberek.

Az adományokból összegyűlt aktuális összeg a Mosolyok futama hivatalos weboldalán és applikációján is nyomon követhető.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük