CsajokMotoros csajok

Zsani: 2007-ig csak utcai motoros voltam

kasaizsani 139Az én történetemet nem mondhatjuk szokványosnak. Az én szüleim motoroztak, de ők igazi „utcai motorosok” voltak. A motor szeretete így adott volt.

Mikor édesanyám terhes lett, az apám könyörgött neki, hogy ne motorozzon, míg megszületek, de hát anyunál a szerelem nagyobb volt. Viszont ennek köszönhetően, kb. 14 éves koromig vegyes érzelmeim voltak a motorok felé. Csodáltam őket, és egyben féltem tőlük. De mikor egy barátnőm a ballagásomra motorral érkezett, ott valami megváltozott.

Még azon a nyáron elkezdtem a kismotoros jogosítványt, igaz, a vizsga nem sikerült, és újra menni nem volt kedvem, így ez a fellángolás el is múlt. Odafentről próbára tettek, hogy kell-e ez neked lányom?! De a válasz végül mégiscsak IGEN lett.

2000 nyarán egy motoros csapat, 17 új sportgéppel a Balatonakarattyán lévő campinghez jött, ahol egy hátsó ülés várt rám. Egy nap, kb. 150 km, 25 motoros emberke, egy jó vacsora, és megváltozott az életem. Belekóstoltam a motoros társadalom, és a túrázás világába, és két és fél hónap múlva már vizsgázott motoros voltam.

A nyolc év alatt kerestem álmaim motorját, amit végre 2008-ban megtaláltam a 600RR nyergében. De ehhez sokféle motort kipróbáltam. Voltak túra motorjaim, enduróm, és pár hónapig sportmotorom is. Rengeteg túrán vettem részt, sokat szerveztem is, nagyon jó élményeim vannak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Krapeknők 10 éve az úton

Talán annyit éltem, mint egy „civil” ember háromszor ennyi idő alatt. 2007-ig csak utcai motoros voltam. Csak egyszer-kétszer voltam fent a Hungaroringen, ahol SIRALMASAN rosszul mentem. Így úgy döntöttem, kockáztattam már eleget a bőrömet, most már jó lenne igazán megtanulni motorozni.

Zsani profilja

Innen jött az ötlet, hogy 2007-ben elkezdtem pályázni. Igen, először csak három havonta mentem egyszer. Így sajnos alig fejlődtem valamit, de azért élveztem. Sok motoros társasághoz tartoztam. Kerestem a helyem, de azt hiszem, ebben is a 2008-as év hozta meg a sikert. Azt hiszem végre révbe értem. Rájöttem, hogy az én világom a pályán van, azok az emberek, akik ott vannak, ők vallják azokat a nézeteket, amelyeket én.

kasaizsani 608

A 2008-as szezonban már 80% jutott a pályázásnak, amit nagyon élveztem. Nem vagyok egy gyorsan fejlődő egyed, de végre eljutottam odáig, hogy magamnak motorozok, és boldog vagyok, ha mehetek. Persze érdekel a köridő is, jó versenyezni az órával, de nem keseredek el, ha esetleg mégsem úgy alakul, ahogy én gondoltam.

A 2009-es szezonra 90 %-ban tervezek pályázást – hiszen már a motorom is át lesz alakítva – de azért egy jó hekkezés, vagy fürdőzés a Balaton parton, az nem maradhat ki.

Üdvözlettel:

Kásai Zsanett
CBR600RR

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük