fbpx

Jubilált az AMTS

budapest motor fesztival 2015 4Az új motorokat kiállítók az előző évhez képest minta kisebb számban lettek volna jelen. Ezzel ellentétben a kiegészítőket forgalmazók száma láthatóan nőtt. Idén a „C” pavilon helyet adott egy kisebb motorpiacnak is, így aki épp használtmotor vásárlásban gondolkodott, annak is jutott csemegézni való. Az a motoros, aki ebben a hatalmas vásár-kavalkádban nem talált magának megfelelő holmit, az vagy vak, vagy nem motorozik. A tömegben kószálva újabb, és újabb kiállítóval lehetett találkozni, akik az előző években nem voltak jelen.

A sokadalomban hazánk motoros büszkeségei is felbukkantak, így többek között a motorsportban jeleskedő Kovács Nikivel, az egyre szebb eredményeket elérő, szintén a versenypályákról ismert Kis „Wicca” Vikivel, és a streetfighterek egyik fenegyerekével, Mókussal is lehetett találkozni.

Az EMAT és a Devils Motorshow keretein belül a tavalyi létszámhoz képest sokkal több egyedi gép lett felvonultatva. A Hot Rodok és az egyedi autók mellett a legnagyobb számban az épített motorok voltak megtekinthetők. Az EMAT díjai a közönségszavazások nyomán több kategóriában lettek kisorsolva.

Egy másik, immár hagyománnyá váló versengés is helyet kapott a pavilonban, így a Pin Up Girl-ök is megmérkőzhettek a számukra megrendezett szépségverseny első helyéért. A forgatagban is többször feltűnő, csinos, korabeli stílusban kisminkelt, és az irányzathoz illő ruházatot viselő lányok igazi színfoltjai voltak a kiállításnak. A pavilon programjait továbbá a Tom White, a Naked Truckers és a Danny Rockabilly and His Clan zenéje színesítette.

Az AMTS sokszínűségét annak köszönheti, hogy szinte bármely járműbolond ízlését képes kielégíteni, akit a négy, illetve két keréken guruló gépek hoznak lázba. Míg a Carstyling.hu Tuning találkozón az autórajongók ismerkedhettek egymás egyedi megoldásaival, addig az „A” pavilon idén is a sub-basszusoktól volt hangos és területén a legkülönfélébb egyedi, vagy ritkaságnak számító autócsodát lehetett megtalálni.

A „D” pavilonban az autógyártás múltja, jelene és jövője lett egy csokorba gyűjtve a Járműtörténeti kiállítás keretében. Itt jól megfértek egymás mellett a korszerű technikák, a letűnt korok mesterművei, és a szocialista éra sok szép járműemlékét őrző négykerekűek. A csodaszép, felfoghatatlanul széles és hosszú amerikai csatahajók, klasszikus Mustangok, Camarok mellett gyári állapotú Zsigulik idézték a múltat, így a szolidabb vonalat kedvelő érdeklődő a mélynyomóktól mentes környezetben nosztalgiázhatott.

A külső helyszíneken folyamatosan bemutatók szórakoztatták az összegyűlt tömeget. A Hungarian Stunt Riding bajnokság mellett freesyle motocross bemutatókat és szimulált baleseti mentést izgulhattak végig az érdeklődők. A Gymkhana Országos bajnokságot is számos néző kísérte figyelemmel, így ők gumifüsttel a tüdejükben emlékezetes pillanatokat élhettek át. Aki nem csak bámészkodni vágyott, az quadokat is tesztelhetett, illetve a Hungexpo passzázsán, görgős padon felállított Harley-Davidson Street 750-nek is húzhatta a gázt.

Az egész napos – igazán elvetemült rajongók számára három napos – rendezvény folyamatosan fejlődő eseményként kezdi jövőre következő 10 évét, és remélhetőleg évről-évre egyre színesebb, és még több igényt kielégítő lesz. A szervezők ezen dolgoznak folyamatosan, és aki kilátogatott a 2015-ös AMTS-re, az meggyőződhetett arról, hogy a mostani alkalommal is kitettek magukért.

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x