HírekMotorokMotorozás

5+1 tanács esőben motorozáshoz a Víz Világnapján

esoben motorozas a viz vilagnapjaAz időjáráson még nem látszik teljesen, de már óhatatlanul itt a tavasz. Ma van a Víz Világnapja, és hétvégén már nyári időszámításra állunk át, de valószínűleg lesz még jópár esős menetünk, hiszen erről szól ez az évszak.

Két napja már a nappalok győzedelmeskednek az éjszakák felett, a kertben épp becuccolnak a cinkék az odúba, és remélhetőleg már nem lesz több hó sem. Jó lenne, ha a húsvétot nem hónyuszival kellene ünnepelni… Elég volt a télből, jöhetnek a motoros programok és a napsütés!

Azért az hiú ábránd, hogy ennyivel megússzuk, hiszen a tavasz az egyik legszeszélyesebb évszakunk. Még ha a hőmérő higanyszála fel is ugrik a pozitív tartományba, jó esélyünk van rá, hogy a nap bármely szakában belefussunk egy záporba. Igyekezzünk az égi áldást a lehető legbiztonságosabban megúszni! Álljon itt ehhez néhány jótanács.

1. Legyen esőruhád!

via GIPHY

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A legfontosabb tanács, amivel a legtöbb öreg motoros is egyet ért, hogy mindenképp legyen esőruhád. És ha már van, akkor hordd is magadnál! Hosszú évtizedek tapasztalata mutatja, hogy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem fog esni az eső, ha nálad van az esőruha. Ellenben ha nincs vagy épp otthon felejtetted, azt kockáztatod, hogy bőrig fogsz ázni, ami nem csak bőrruhában kellemetlen.

2. Lassíts!

via GIPHY

Ha már belefutottál az esőbe, akkor nincs mit tenni, hiszen úton vagy, oda kell érni, ahova indultál. Gyakran előfordul, hogy menet közben kap el az eső, és nincs esélyed megállni, legalábbis nem azonnal. Az eső erősségének is vannak fokozatai… azt mindenki tudja, hogy mikor esni kezd, hirtelen megváltozik a motorgumi tapadása, az aszfalton lévő por a vízzel keveredve csúszóssá válik, ezért először mindenképp lassíts, és vezess sokkal óvatosabban!

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük