HírekEseményekMotorverseny

Joan Mir az első új MotoGP világbajnok 2013 óta

Joan Mir MotoGP világbajnok 2020Habár Joan Mir Valenciában csak a hetedik helyen végzett, de csak ennyi kellett első világbajnokságának megnyeréséhez.

A Suzuki versenyzője 20 év után megszerezte a márka első bajnoki címét, ugyanakkor ő lett az első új versenyző, aki bajnokságot nyert, mióta Marc Marquez 2013-ban megszerezte első címét, és a MotoGP történetében a hatodik Suzuki versenyző aki bajnoki címet szerzett.

Ez egy igazán furcsa MotoGP-szezon volt. Mivel Marquez olyan sérülést szenvedett az év elején, amivel egyúttal be is fejezte az idei szezont, szoros címharc kezdődött a győzelemre éhes fiatalabb pilóták között. Ebben az évben kilenc különböző nyertes és négy különböző gyártó állhatott a dobogóra.

Hosszú ideig Fabio Quartararo vezette a bajnokságot. A 2020-as szezon nyitó fordulóin elért két győzelme eredményeként szilárdan gyökeret vert a listák élén. Az előnye azonban gyorsan csökkent köszönhetően azoknak a versenyzőknek, akik szintén igényt tartottak a bajnoki címre. Végül Mirnek sikerült megnyernie a csatát.

A reggeli valenciai versenyen Mir legnagyobb versenytársa bukott. Quartararo a nyitó kör 2. kanyarjában hibázott, majd végül elvesztette az irányítást és kilenc körrel később elesett. Ezzel teljesen kizárta magát a versenyből és a bajnokságot szinte Mir ölébe dobta.

A versenyt végül megnyerő Franco Morbidelli az első körben be tudott csúszni az élbolyba. Biztosan tartotta magát az élen, bár Jack Miller lassan kezdte ledolgozni a köztük lévő távolságot. Végül sikertelen volt, és meg kellett elégednie a második hellyel. Pol Espargaro, Alex Rins és Brad Binder követték őket az első öt helyen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 23 éves Joan Mirnek ez csupán a második szezonja a MotoGP-ben. Tavaly a 12. helyen zárt az összesítésben, és az ötödik hely volt a legjobb, amit sikerült megszereznie. Idén annak ellenére vitte el a világbajnokságot, hogy csak egy győzelmet szerzett.

 

Forrás: Jalopnik, Kép: Suzuki Motorcycle Italia

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük