fbpx

Jessie

Már kinézetre is tiszta más vagyok mint a többi 16 éves csaj.

Jessie-nek hívnak, Szlovákiában, Dunaszerdahelyen élek. Nem rajongok a 10 cm-es magassarkúkért, miniszoknyákért, kivágott felsőkért, cicanadrágért… Más csaj minden hétvégén részeg, ha ki is megyek bulizni, akkor is másnap korán reggel kelek, felöltözök, rá pattanok a vasparipámra és motorozok egész nap, vagy kimegyek a pályára és motokrosszozok.

Fiú csaj testben

Valahogy gyerek korom óta húznak a fiús dolgok. Hét éves koromig bringa volt az életem, csak fiúkkal haverkodok, van 1-2 lány barátnőm. Akkor még anyumék nem engedték meg a motort, de már akkor volt villanymotorom. Nyolc éves koromban kaptam egy 125-9s Yamaha ATV-t. Két évig gyúrtam, míg nem kaptam egy nagyobbat (450-eset). Nagyon megtetszettek a sportos quadok, és lecseréltük a terep ATV-t egy kisebb, 350-es Raptorra, amivel megtanultam igazán quadozni. Később a testvéremmel kaptunk két Yamaha Bansheet (350 cm3, 2 hengeres 2T), amivel elkezdtünk quadkrosszozni. Nekem mai napig meg van, de már nem tudom hol kihasználni, mert ki lettem tiltva a környék összes motokrossz pályájáról. Testvérem lecserélte a sajátját egy KTM supermotora.

Quadozás

Nem volt könnyű megtanulni quadozni – ugratni, helyesen kanyarodni, váltani 8 évesen. Ahogy mondják, minden kezdet nehéz. Igen, ez igaz. Mindig azt mondogattam, hogy sosem hagyom abba a quadozást, versenyekre fogok járni, stb. Próbáltam minden héten kimenni edzeni, de vagy az időjárás nem engedte, vagy a pálya nem volt épp nyitva, vagy valami anyuéknak közbe jött… Nehéz volt minden egyes edzést össze hozni.

Az idősebb barátnőmmel beneveztünk egy hobbi-szintű szlovák kupára, amire sajnos egyikünk sem jutott el. Én a kórházakat jártam térdproblémák végett, és sikerült rosszul ugratnom, és csúnyán elestem. Neki meg nem volt ideje edzeni, és nem volt felkészülve a kupára. Így hát a 2007-es versenyekről lemaradtunk. 2008-as szlovák kupán csak licences versenyzők indulhattak, és én nem fértem bele egyik kategóriába sem – 16 felett 350 cm3-től, vagy 16 éves korig 350 cm3-ig. A barátnőm 2008 tavaszán eladta a quadját, mert nem volt ideje edzeni, így tehát abba maradt az én quadozásom is.

Motorozás

10 évesen ültem először motoron. Az egy krosszmotor volt – Kawasaki KX 85-ös. Szerelmes voltam a quadokba, nem is érdekelt akkor még a motor. Amikor vissza ültem 15 évesen arra a pici 85 cm3-es krosszra, megfogott. Nagyon-nagyon.

Nézd meg Jessie profilját!2010 tavaszán eljött hozzánk egy jó ismerősünk, aki csak úgy megkérdezte, nem szeretnék-e motokrosszra járni a helyi motokrossz pályára. Nagyon megfogott az ajánlata. Be is iratkoztam az MX Academy-ba. Az első edzés, na az volt az igazi szenvedés… Tiszta más volt ez a motorozás, mint avval a 85-össel. Júniusban motokrossz közben sikerült eltörnöm a bokám elég csúnyán, úgyhogy szeptemberig pihenőm van… Mondhatom, hogy igaz amit mondanak a motokrosszról – hogy a legnehezebb motorsport.

Augusztus 17-én megkaptam az új motoromat, egy Husqvarna SMS 125 supermotót. Augusztus 25-től koptatom a gumikat az aszfalton. Jövőre szeretnék venni krosszmotort magamnak, hogy tudjak mivel edzeni.

Remélem még sokáig fogok motorozni balesetek nélkül, igaz hogy tudom, hogy a motokrossz a nélkül nem megy. Ha nagyobb leszek szeretnék magamnak venni egy KTM vagy Husqvarna 600 körüli supermotót. Addig is repesztem magam alatt az aszfaltot.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x