CsajokMotoros divat

A fele más méret: IXS Carmen nadrág teszt

Azoknak, akik sokat túráznak a hegyekben motorral vagy netán még télen is motoroznak, előbb-utóbb érdemes beszerezni egy termonadrágot.

Sok időt és kényelmetlenséget spórolhatunk azzal, hogy nem kell több réteg alsóneműt, majd esőruhát magunkra rángatni minden alkalommal. Amikor már nyilvánvaló volt, hogy nem csak hátul, hanem saját motoron is rovom majd az utakat, lassan összegyűjtöttem a minimálisan elvárható felszerelést is. Ebben a kollekcióban már a termonadrág is jelentős szerephez jutott. Igaz, mindeddig csak olyan, ami valójában inkább bélelt esőruhának mondható: már felöltözve kell felvenni, tehát nadrágra, és kicipzározható termobélése van. Ezzel a variációval már vacogás nélkül jártam be az egyetemre egész télen motorral.

 

Manapság már nem használom a motort minden nap, főleg nem télen. Mégis beesik olykor egy-egy kisebb túra vagy tesztmotor hűvösebb, 20 fok alatti időben is. Az ilyen alkalmakkor lesz kitűnő társam mostantól az IXS Carmen nadrág. Az első olyan motoros nadrágom, amely nem férfi méret, nem férfi fazon, hanem egy igazán csinos, szabásvonalú nőies modell.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az IXS katalógusában külön fejezetet szenteltek a GORE-TEX® termékeknek. Itt összesen három női nadrágot találunk, amelyek közül a legnőiesebb szabásvonalút választottam a tartós tesztre. A GORE-TEX® anyag, illetve márkanév világszerte garancia arra, hogy a logóval ellátott termék megvéd a széltől, víztől és a beleizzadás elkerülésének érdekében átereszti a levegőt is. Számtalan sportruházatot, táskát és cipőt készítenek ezzel a technológiával, és a felhasználási területek kiváló célközönsége a motorosok tábora.

A másik ilyen anyag, ami nélkül manapság már nem létezhet igényes motoros felszerelés, a CORDURA®. Szintén levédett márkanévről van szó, amely olyan anyagokat takar, amelyek rendkívül tartósak, sokoldalúan felhasználhatóak és megbízhatóak. A védjegy alá tartozik számos különböző textúrájú és súlyú szövet, amelyeknek egy előzetes vizsgálaton kell átesniük, hogy viselhessék ezt a márkanevet.

A Carmen nadrág ezen kívül még el van látva egy három rétegű béléssel, vízzáró réteggel, és egy kivehető termo béléssel is. Bár a katalógusban nem említik külön, fontos tartozék a CE térdprotektor és a polifoam csípőprotektor is. A láb között elasztikus anyag bevarrásával kerülték el a tervezők azt a látszatot, hogy „töke van a menyasszonynak”, amit nem mindig sikerül megoldani más női motoros ruhákon.

Még több kép a galériában!

Kapcsolatunk nem kezdődött valami fényesen. Naivan a kabáttal együtt a nadrágból is női L-es (DL – D = damen) méretet rendeltem. Amikor elmentem átvenni, és felpróbáltam, az L-es nadrág csak combközépig jött fel. Szégyen szemre ki kellett mondanom egy férfi füle hallatára, hogy „Sajnos ez kicsi. Úgy látszik, túl nagy a seggem.” Ezzel egy időben azonnal megértettem azt a sportruházat gyártó céget, ahol egyáltalán nem létezik XL-es méret a női termékeknél. A méretsor náluk így néz ki: XS, S, M, M/L, L…

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük