fbpx

IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

4 oldalkocsis talalkozo 2017 127Érdekességek

A találkozó legidősebb, három keréken érkezett motorosának járó serleget Koncz Pista bácsi kapta, aki 81 évesen, saját oldalkocsis Pannoniájával látogatta meg a találkozót Kunszentmiklósról immár második alkalommal. Az 1936-ban született Pista bácsinak még a sors is kedvezett, ugyanis a motorszépségversenyen a 36-os számot kapta véletlen.

A legidősebb, „lábon” érkezett motor díját egy dán gyártmányú, 1939-es oldalkocsis Nimbus kapta. A 78 éves motormatuzsálemet német gazdája egészen Hannoverből, közel 1400 kilométert 5 nap alatt megtéve vezette le Kiskunfélegyházára. Nem kevésbé volt érdekes az Isztambulból a veterán Lambretta robogójával idemotorozó 70 éves barátunk sem, aki már másodszorra látogatja meg a találkozót.

A legmesszebbről érkezett motorosok díját 3 orosz motoros kapta, akik egy oldalkocsis Honda VTX 1800-al és egy BMW GS-el egészen Jekatyerinburgból, az Ural Hegységen túlról, 3800 km-ről érkeztek Kiskunfélegyházára jó néhány nap motorozás után. Náluk jóval messzebbről érkezett a két barátságos amerikai vendég, a L.A.M.A Miami chapter tagjai, de ők repülőgéppel érkeztek Magyarországra, így nem indulhattak a legek versenyén, bár nem is tervezték.

A legszebb oldalkocsis motornap járó díjat a közönségszavazatok alapján a tavalyi győztes, a gyönyörű biatorbágyi Ural Sportsman gazdája vihette haza ismét.
A találkozó legkülönlegesebb, nem oldalkocsis járműje egy gyönyörűen restaurált BMW Isetta mini autó volt, de sok látogatót vonzottak a Szalamandra Vízimentő Alapítvány kiállított lánctalpas kétéltű járművei is.

Idén nem volt hiány romantikus percekből sem, ugyanis két leánykérésnek és egy gyönyörű oldalkocsis esküvőnek is tanúja lehetett szombaton a találkozó népes sereglete. Nem hiába, az oldalkocsizás családi műfaj, így elkapja az ihlet a fiatalokat gyorsan.

A kiskunfélegyházi Izs-Team, az egyetlen magyar oldtimer oldalkocsis kaszkadőr csapat megdöntötte saját rekordját a szombati bemutatón, és 8 emberrel emelte a levegőbe az oldalkocsis motor hajóját. A felvonuláson több, mint 100 oldalkocsis motor és 300 szóló motor vett részt.

Jövőre mindenkit sok szeretettel várunk az 5., jubileumi Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra, amelyre rengeteg újdonsággal és hatalmas meglepetésekkel készülnek a szervezők.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x