fbpx

IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

4 oldalkocsis talalkozo 2017 133Szakma

A 2017-es Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó tematikáját a katonai motorok köré építették fel, mivel a Magyarországon használatban lévő oldalkocsis motorok jelentős része volt katonai jármű. A közel 500 négyzetméteres kiállítósátrakban helyet kapott a Magyar Military Motor Múzeum gyűjteménye, a szovjet hagyományőrzők különleges harci oldalkocsisai és a német hagyományőrzők háromkerekű „műszerei”. Értékes katonai Zündappok, BMW-k, Uralok, M72-esek, Izsek és MZ-k sorakoztak a korabeli hadászati díszítőelemekkel gazdagon ellátott tárlatokon.

Természetesen a civil oldalkocsisok is megkapták a magukét a szakmázásból. Az egész hétvégi műhelybeszélgetések mellett érdekes ízelítőt hallhattunk a tőlünk nyugatra tomboló oldalkocsi építési trendekből. A német Motek oldalkocsi építő cég előadásán túl bemutatkozott egy osztrák világjáró HD V-Road fogat versenyautóba illő futómű megoldásokkal és egy vadonatúj, brutális méretű és technikai paraméterű oldalkocsis Moto Guzzi California építés Belgiumból. A kiállítás szerves részét képezték még Tímár Csaba oldalkocsi építő gyönyörű Steib, Stoye, HD, Sokol és Szentesi oldalkocsi replikái. Illés Csaba, a dönthető oldalkocsis motorok hazai mestere sem hiányozhatott a találkozóról jó néhány alkotásával.

Közösség

Kiskunfélegyháza augusztusban negyedik éve központja a három kerék szerelmeseinek és a velük szimpatizáló motoros kluboknak. A magyarországi veterán klubok számos képviselője visszatérő vendége a találkozónak kialakítva ezzel egy igazán remek, összetartó, baráti közösséget, akik évről évre „az oldalkocsison” jönnek újra össze. Jó néhány magyar motoros klub is jelen van a Parkerdőben ilyenkor.

A külföldiek közül idén a belga Moto Guzzi klub, a litván Road Bears és Iron X klubok, az orosz Black Knifes klub valamint a L.A.M.A., a Latin Amerikai Motorosok Szövetsége is képviseltette magát két fővel egyenesen Miami-ból. A klubtagok a haverkodáson túl aktívan kivették a részüket a nemzetközi csapatjátékokból, amit idén a litván „Úti Medvék” motoros klub tagjai nyertek kimagaslóan teljesítve a vicces ügyességi játékokat. Zárójelben hozzátesszük, hogy a közel két méteres átlagmagasságuk és kondíciójuk sokban segítette őket.

Zene

Kiskunfélegyházán nagy hagyománya van a koncertéletnek, ezért a helyi tehetségek mellett fellépő első osztályú tribute zenekarok a külföldi látogatókon kívül a lakosságnak is örömet okoztak. Az Alma együttesen túl megfordult a színpadon a Kiss Forever Band és a Hungarian Blues Brothers Show is ámulatba ejtő zenei produkciójukkal, jelmezeikkel és pirotechnikai show-val.

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x