EseményekMotoros találkozó

IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

4 oldalkocsis talalkozo 2017 44Kiskunfélegyháza negyedszer adott otthont augusztus 10-12-között Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes turisztikai, családi, szakmai, közösségi és zenei programokon vehettek részt a három napos fesztiválon.

Turisztika

Az itthoni találkozók nagy részétől eltérő módon vezetett oldalkocsis és motoros túrákkal kezdődtek a délelőttök. Már csütörtökön igen nagy létszámú oldalkocsis karaván sorakozott fel, hogy közösen eleget tegyenek az Izsáki Házitészta üzem tulajdonosának, Juhász Zsolt meghívásának. Izsákra érkezve a megszállott veterángyűjtő és restaurátor bemutatta különleges veteránmotor gyűjteményének egy részét, és a tésztakészítés rejtelmeit.

A játékos vetélkedőkön élmény volt nézni, ahogy a tucatnyi országból érkező motorosok a csigatészta tradicionális készítésével bíbelődnek és bábeli zűrzavarban barátkoznak a kékfestőbe öltözött izsáki háziasszonyokkal. Végül finom tésztákból készült ebéddel és ajándékcsomagokkal koronázta meg vendégszeretetét a tulajdonos.

Augusztus 11-én pénteken a bugaci Ősök Napjára vezetett a triplájára duzzadt oldalkocsis karaván útja. Külföldi és magyar motoros számára egyaránt érdekes volt betekintést nyerni Európa legnagyobb hagyományőrző fesztiváljába a legendás bugaci puszta közepén. Az ősi ruhákba öltözött hagyományőrzők a különleges oldalkocsis motorokkal, a motorosok pedig a hagyományőrzőkkel fotózkodtak a legnagyobb egyetértésben.

Még több kép a galériában

Augusztus 12-én szombaton délelőtt megtelt Kiskunfélegyháza belvárosa oldalkocsisokkal, akik a központi parkolóból közösen sétáltak át a gyönyörű, szecessziós városháza dísztermébe, ahol Mészáros Márta múzeumigazgató a város és jelképe, a zsolnai majolikával gazdagon díszített városháza történetével fogadta a vendégeket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A több nyelven tartott idegenvezetés a Kiskun Múzeumban folytatódott, ahol a helytörténeti és képzőművészeti tárlatok mellett megtekinthették az egyedülálló „betyáros” börtönmúzeumot és a város másik jelképét, a szélmalmot.

Család

Az oldalkocsisok családszerető népek, így a Kiskunfélegyházán már hagyománnyá vált gyermekmotoroztatás a rendezvény minden napját ünneppé tette az utánpótlás generáció számára is. A találkozó nyitó koncertjeként az ALMA zenekar csapott a húrok közé a már csütörtökön közel ezer lelkes résztvevő legnagyobb örömére, de akadt itt a hétvégén kutyás ügyességi bemutató és spontán színpadfoglalás hangszersimogatóval is.

A gyerkőcök már nem csak utasként vették birtokba a találkozót, hanem elvezetgették az oldalkocsis mini segédmotorokat, de akadt működőképes oldalkocsis katonai Zündapp replika is gyermek méretben. Egy valami biztos, hogy a motoros találkozón az egy négyzetméterre jutó gyermekek számában Magyarországon a legelső, de nemzetközi viszonylatban és az élvonalba tartozik „az oldalkocsis”.

 

Folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük