HírekMotor felszerelésMotorbemutatóMotorok

Itt a legjobb, hosszú távú kalandmotor a Yamahától: Ténéré 700 World Raid

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022

 

A Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition hatalmas sikere után a Yamaha most készen áll arra, hogy bemutassa a legjobb, hosszú távú kalandmotorját, amelyet úgy terveztek, hogy a lehetőségek teljesen új tárházát kínálja mindazoknak, akiknek a lelkében ott lakozik a kalandvágy.

40 évvel ezelőtt az eredeti XT600 Ténéré mindenki számára lehetővé tette az igazi kalandot. A Yamaha Dakar versenymotorjaiból kifejlesztett első Ténéré szó szerint egy új világot nyitott meg minden olyan motoros számára, aki ki akar lépni a hétköznapokból, ki akar törni a komfortzónájából, és új, távoli helyeket akar látni.

Az 1980-as évek óta sok ezer versenyző választotta a Ténérét hosszú távú útitársának. A Yamaha eredeti kalandmotorja közben folyamatosan fejlődött, és a közelmúltban a Ténéré 700 bevezetése a motorosok új generációját inspirálta arra, hogy új távlatokat keressen. Ez a modell rövid idő alatt világszerte kivívta a motorosok tiszteletét, akik nagyra értékelik nagy nyomatékú CP2 motorját, sokoldalú vázát, valamint páratlan tartósságát és megbízhatóságát.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Itt az új Ténéré 700 World Raid

A kalandmotorozás új dimenzióját nyitja meg az új Ténéré 700 World Raid – egy prémium kategóriás hosszú távú motorkerékpár, amely kiváló közúti és terepjáró képességeket kínál, kiemelkedő sokoldalúsággal és élvezetes motorozási karakterrel kombinálva.

A Ténéré 700-as család harmadik tagja sokat hoz a motorozás világába, hiszen mindenféle motorosnak lehetőséget ad arra, hogy megélje álmait. A világ drámaian megváltozott az elmúlt néhány évben, és ez a motorkerékpár mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy újra felfedezze a korábban természetesnek vett szabadságot.

A Ténéré 700 World Raid fejlesztése túlmutat minden korábbi Ténérénél, és a legfejlettebb specifikációval rendelkezik, amely magában foglalja a legmodernebb felfüggesztést a nagyobb magabiztosság és kényelem érdekében, a továbbfejlesztett ergonómiát, a rally szelleme által ihletett formavilágot és a több üzemmódú műszereket a bejövő hívásokkal és értesítő szöveges üzenetekkel, így a Ténéré 700 World Raid egy olyan motorkerékpár, amellyel a világ sokkal kisebb helynek tűnik.

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022

23 literes, kétoldali üzemanyagtartály

A Ténéré 700 World Raid a Yamaha legextrémebb hosszú távú kalandmotorja, amely minden eddiginél messzebbre képes eljutni. A kalandmotorosok félelemtől mentes fazonok, akik mindig a következő kihívást keresik, de az egyetlen dolog, ami állandóan ott pörög minden hosszútávú motoros fejében, az üzemanyag elérhetősége egy távoli környezetben.

Az új, 23 literes, oldalt elhelyezett kettős üzemanyagtartályok úgy lettek kialakítva, hogy a leghosszabb utakon is nyugalmat teremtsenek, és gátat szabjanak a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmaknak, amelyet minden motoros megtapasztalt már a tartalékjelző lámpa villogásakor. A becslések szerint ezek az új tartályok átlagos használati körülmények között akár 500 km-es hatótávolság elérésére is képesek, ami nagyobb autonómiát biztosít, és a Ténéré 700 World Raidet a vadon urává teszi.

Még több kép az új Yamaháról a galériában

Az egyedülálló, oldalra szerelt kettős kialakítás számos jelentős előnyt kínál azzal szemben, hogy a tartály kapacitásának növelése érdekében egyszerűen magasabbra és szélesebbre kelljen tenni a tartályt. Azáltal, hogy két különálló, alacsonyabban elhelyezett tartállyal rendelkezik a motor, és az üzemanyag-szivattyú az egyik tartályban alacsonyabb helyen van, a motor súlypontja szinte ugyanolyan maradhat, mint a meglévő, 16 literes tartályú Ténéré 700 esetében – ez segít megőrizni az agilis kezelhetőséget a nagyobb üzemanyagtömeg megnövelt súlya ellenére.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük