EseményekMotorkiállítás

Ismét vége az Intermotnak

Intermot2 2Korábbi években München adott helyszínt a Nemzetközi Motor- és Robogóvásárnak. Idén október 11-15-ig Európa szívében, Kölnben került megrendezésre a nagyszabású kiállítás a helyi vásárváros, a Koelnmesse területén. Hatalmas területen, 120 000 m2 fedett- és 75 000 m2 szabad területen mutatták be a fontosabb gyártók termékeiket, s találkozhattak a látogatók izgalmas és változatos programokkal.

A keretprogramok közt szerepelt Stunt-Show, Freestyle Motocross Stunt Show, bemutatóműhely, Trial-pálya, Enduro- és Quad bemutató, tesztvezetés, ahol akár jogsi nélkül is kipróbálhatták a látogatók a motorokat egy erre kijelölt zárt pályán. A „gyerek-motor-éden”-ben vezethettek a fiatalok is, és a motortörténeti kiállítás mellett is sok különleges műsor várta az érdeklődőket. A hívő motorosok ellátogathattak a kölni dómhoz, ahol a helybeli egyházi motoros csapat első ízben rendezte meg az ökomenikus motoros istentiszteletet.

A Classic Show keretében megismerkedhettek a résztvevők a 70-es évek motorjaival (Oldie-Bikes): német gyártású álommotorokat láthattak, mint a Münch TTS, BMW R 90 S, vagy az olasz sportrészlegből a Ducati 750 SS, Laverda 750 SFC. Természetesen voltak japán gépek is, mint Honda CB 750, Kawasaki Z 900 és Suzuki GT 750, valamint a legendás angol BSA Rocket 3 és Norton Commando Roadster. Szavazni is lehetett a motorokra, az első helyezett díja egy klasszikus kombi bőrruha volt a Schwabenleder cégtől.

A Kölnarena látványos Extremsport-Show műsorára 8500 néző volt kíváncsi. A “NIGHT of the JUMPs”-ra nevű programon a 10. FIM IFMXF Világbajnokság versenyzői léptek fel. A közönség vakmerő ugrásokat, és a döntő pontokért folyó izgalmas harcot láthatott, ugyanis a Freestyle Motocross Rider-ek három szakágban is versenyezhettekegymással: Freestyle, Highest Air és Best Whip kategóriában.

Garantált szórakozást nyújtottak a nézőknek a hihetetlen manőverek a levegőben, kézenállás a kormányon, ugrások 30 méter hosszú és 11 méter magas rámpán; mindez sok zenével, őrült pirotechnikával és egy nagy Aftershow-Party-val. A Custom-Show alatt az épített vasakat csodálhatták meg a látogatók, s a változatosság kedvéért itt is díjazták a mocikat: a kiadott hangja alapján sorsoltak ki 500 Eurot az első, 300-at a második, és 100-at a harmadik helyezettnek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Yamaha MT-03-ért folyó küzdelemben a zsűri nagy nehezen szintén meghozta a döntést. Az ötven döntős felvétel közül sikerült kiválasztaniuk az első ötöt: 5. helyezett: André Leue Frankfurt-ból, 4. helyezett: Eckhard Arnswald Hasselroth-ból, 3. helyezett: Peter Roth Obergünzburg-ból, 2. helyezett: Martin Link Berlin-ből, és az 1. helyezett: Christian Charlier Eupen-ből, akinek fotója megbabonázta a zsűrit. A hobbifotós hölgy pedig igazán boldog lehet vadonatúj motorjával.

A látogatók véleménye az idei eseményről szinte egyhangúan pozitív. A kölni helyszín nagyobb, szervezettebb volt, és könnyebb parkolási lehetőséget biztosított. Voltak, akik kisbusszal érkeztek. A megkérdezettek egy része konkrét vásárlási szándékkal ment a rendezvényre, mert így áttekinthetőbb volt a kínálat. Volt, aki csak egy-egy kiállítóra, illetve azok új gépeire volt kíváncsi. Az elszomorító tény csupán az, hogy a következő Intermot-ra 2008. október 8-ig kell várnunk.Intermot2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük