EseményekHírekMotorverseny

Valentino Rossi újjászületett a hétvégi ausztriai MotoGP versenyen – FRISSÍTVE!!!

MotoGP 2020

Rossi “ma este elmondhat egy imát”, miután a MotoGP ausztriai nagydíján Franco Morbidelli motorkerékpárja néhány centire a feje felett repült el.

A hatalmas balesetről készült összes videót összevágták, így minden szögből megnézhetjük, ahogy a motor átrepült Rossi feje felett. És hogy mit gondolt a baleset után A Doktor, azt ő maga mesélte el angolul. Ezek szerint ő azt gondolta, hogy egy helikopter árnyékát látja a feje fölött, de amikor rájött, hogy valójában mi történt, átfutott az agyán, hogy ma újjá született. Nem csak ő, hanem Maverick Viñales is.

Hogy pontosan hogy zajlott a két baleset, arról Kovács Niki részletesen beszámolt YouTube csatornáján:

Ezen a hétvégén a MotoGP osztrák nagydíján szurkolhattunk a versenyzőknek, akik szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett, közönség nélkül versenyeztek a Spielberg Red Bull Ringen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A MotoGP világbajnoksága 2016-ban 18 éves szünet után tért vissza Ausztriába, ahol utoljára 1997-ben rendeztek Grand Prix-t.  Ausztria első Grand Prix-jére 1971-ben került sor a Salzburgring pályán, amelyen 1994-ig összesen 22 alkalommal rendezték meg a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokságot.

A Spielberg Red Bull ring gyönyörű helyen fekszik a stájerországi Murtal régióban, eredetileg 1969-ben építették, majd Österreichring néven vált ismertté. 1996-ban újjáépítették és a mai napig abban a formájában használható.

Miután a szervezők lemondták az argentínai, a thaiföldi és a malajziai nagydíjakat, egy újabb európai nagydíj került a MotoGP 2020-as versenynapárába.

A FIM, az IRTA és a Dorna Sports is megerősítette a Gran Premio Motul de la Republica Argentína, OR Thaiföld Grand Prix és a Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix várható törlését 2020-ban.

Ugyanakkor egy újabb Grand Prix-vel egészítették ki az európai naptárat, amelyet még a november 20-22-i szezondöntő, a Valenciana Gran Premio Motul de la Comunitat előtt kell megrendezni.

Ezen felül új megállapodás született a thaiföldi GP szervezőivel, amely megerősíti, hogy a Chang International Circuit legalább 2026-ig a FIM MotoGP világbajnokság naptárában marad.

Ezenkívül a jogtulajdonos Dorna (Madrid) már megkezdte az argentin és a malajziai háziorvosok promótereivel a 2021-es események lehetséges dátumainak meghatározását (az Autodromo Termas de Rio Hondo és a Sepang International Circuit).

 

Kép: 123rf, hafizjohari

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük