CsajokTetkó a csajokon

Ismerd meg Buza Zsófit az Invictus Tattoo-ból!

Invictus Profil Buza ZsofiBuza Zsófi nagy álma vált valóra, amikor megnyerte azt a versenyt, melyet az Invictus Tattoo hirdetett, miszerint a nyertest beveszik a csapatukba, és megtanítják neki a tetoválás csínját-bínját.

Zsófi azóta sem hiszi el, milyen szerencséje volt, hiszen valóra váltották a leghőbb vágyát, amiről szerencsére otthon sem tudták lebeszélni…

– Még 13 éves koromban döntöttem el, hogy tetováló szeretnék lenni, persze mindenki azt várta, hogy majd kinövöm, de nem így lett, sőt egyre inkább beleszerettem ebbe a művészeti ágba. Pontosan nem is emlékszem, hogyan jött az ötlet, de rajzolni mindig is szerettem, és valami ehhez kapcsolódó jövőt képzeltem el magamnak – kezdi Zsófi.

Mióta tetoválsz? Miért választottad ezt a szakmát?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– Nagyjából három éve tetoválok. Az Invictusban kezdtem, itt is tanultam meg, ahol azóta is dolgozom.

Volt mentorod?

– Nagy szalonról van szó, így abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy sok embertől tanulhattam, sok oldaláról ismerhettem meg a szakmát. Akármelyik munkatársamhoz odamehettem kérdezősködni, figyelni, és azóta is mindig kapok segítséget, ha valamiben tanácsot szeretnék kérni. Így nem mondhatnám, hogy egy kiemelt mentorom lett volna, mind támogattak.

Hogyan kerültél az Invictusba?

– Eleinte kicsit nehézkesnek tűnt, hogy meg is valósuljon a régi álmom, nem vettek fel művészeti egyetemre, ami a kis tervem része volt, és végül mást kezdtem tanulni – turizmus-vendéglátást …ég és föld. Aztán jött egy lehetőség az Invictusnál. Egy versenyt hirdettek meg, melynek a nyertesét bevették a csapatba és megtanították tetoválni. A mai napig el sem hiszem, hogy a sok jelentkező közül ez nekem sikerült!

Foglalkozol esetleg más művészeti ággal?

– Nem igazán, persze szoktam rajzolni, festeni, új dolgokat kipróbálni időnként, de annyira szeretek tetoválni, hogy leginkább ezzel töltöm ki az időm.

Mi a kedvenc stílusod a tetoválásban?

– Nem döntöttem még el, hiszen nagyon sok van, mindet még ki sem próbáltam, de vonalazni például imádok. A blackwork, dotwork és geometrikus minták közel állnak hozzám, ezeket csinálom talán a legszívesebben. Emellett fekete-szürke realisztikus, neo-tradícionális és skicces stílusú tetoválásokat is szeretek készíteni. Ezek mind olyanok számomra, amik kikapcsolják az agyam, megszűnik a külvilág, csak a minta számít – nagyon megnyugtató érzés és teljesen feltölt.

Mi volt az eddigi legkedvesebb munkád és miért?

– Nehéz lenne kiválasztani, melyik volt a számomra legkedvesebb munkám. Ez magában foglalja, hogy olyan legyen a minta, amit szívesen elkészítek, és jól kijöjjünk a vendéggel – szerencsére ez nem egyszer fordult elő velem. Ha lenne kedvencem, annyi biztos, hogy a blackwork tetkók közül kerülne ki, mert fekete és fekete-szürke mintákat jobban szeretek varrni.

És volt olyan, hogy azt mondtad, „ezt nem vállalod”?

– Előfordult már, hogy nemet mondtam egy-egy ötletre. Van, hogy már az elején látszik, ha nem tudunk együtt dolgozni, de ez ritka. Egy stílus van talán, amivel egyáltalán nem tudok azonosulni, és ez a maori, ezt nem szoktam tetoválni, egyszerűen nem tartozik a profilomhoz.

Egyébként inkább akkor nem vállalok be egy mintát, ha úgy érzem, még fejlődnöm kell, mielőtt meglépném azt a szintet. Mondjuk színes realisztikus portrénak még nem állnék neki, de alig várom, hogy ezt is elérjem egyszer!

A rajtad lévő mintákat ki készítette? Mit jelentenek számodra?

– Kevés tetoválásomnak van jelentése, és azok sem nagy lélegzetvételű gondolatok. Nem tartom fontosnak, hogy minden mellé legyen magyarázat, nem közvetíteni vagy közölni szeretnék valamit. A legtöbb mintámnak csak díszítő jellege van, azt varratom magamra, ami megtetszik és közben próbálok azért egy egységes képre törekedni, hogy a végén jól nézzen ki az összkép.

Buza Zsofi Invictus Tattoo profil

buza zsofi invictus tattoo5buza zsofi invictus tattoo5buza zsofi invictus tattoo5buza zsofi invictus tattoo5buza zsofi invictus tattoo5buza zsofi invictus tattoo5

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük