fbpx
HírekMotorokMotorozás

Irány a motor-shoppingolás!

motor vasarlasFogja meg mindenki azt a bevásárlókocsit, és induljon el motort venni! Az MGE (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) közleménye szerint a motorkerékpár-vásárlás eléggé gyenge arányokat mutat még mindig. Idén döntsünk rekordot!

Tudom, hogy nem a “de szeretnék motort venni” dolgon múlik, hanem az anyagiakon, hiszen ha mindenki most azonnal megvehetné az általa áhított vasat, de sok boldog ember lenne az országban…

Dobogókőn szinte látványosan lüktetne földünk szívcsakrája, és a tudósok nem értenék, mi történt. Ez a szép álomkép és akkor most nézzük a valóságot!

Az MGE 2017-re való előrejelzése szerint egész évben körülbelül 2400 db motort fognak venni, és ha ez megvalósul, 8%-kal lépjük túl a tavalyi arányt. Idén januárban 38 db motort vettek, ami 35,6%-kal kevesebb a 2016 januárihoz képest.

Az MGE szerint “… a piac továbbra is igen gyenge, ennek a járműfajtának az értékesítését fokozottabban befolyásolja az időjárás szezonalitása.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy létfontosságú lenne a robogó azonosítás megoldása, a regisztrációs adó kiigazítása a használati jellegű kétkerekűek esetében, valamint a 125 ccm robogók „B” kategóriás jogosítvánnyal való vezethetőségével kapcsolatos procedúra könnyítése.

Fontos tudni, hogy a kétkerekűek nagyobb darabszámú használata jelentősen csökkentheti a dugókat, vagyis könnyítheti az autósok és minden más közlekedő életét, miközben csökkentheti a környezetszennyezést.”

Forrás: MGE

Fotó: Motorbike Writer

Mentés

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x