fbpx

In memoriam Böröczky

altHatvanhárom éves korában elhunyt Böröczky József, az Eurosport népszerű motorsport szakkommentátora.

 1996-ban, a magyar nyelvű Eurosport indulásakor azt mondta Lapajnak, azaz Dávid Sándor kollégánknak, hogy ha nem jöhet motorversenyeket közvetíteni, abba ő belehal. Tréfás mondat volt, de illett komolyan venni, hiszen Pepi köztudottan élt-halt a motorsportért. Szenvedélyesen szerette a motorosokat és a motorsportot. Tudta, kihez kell fordulni, ha baj van, kihez kell fordulni, ha információ kell, tudta kit érdemes és kell segíteni.

Amikor Brnóban végigsétáltam Vele a paddockban, egy órán keresztül tartott az út. Mindenütt megismerték, volt, aki Bill Clintonként üdvözölte (ez volt az egyik kedvenc, a nemzetközi motoros világban is ismertté vált paródiája), de a legtöbben csak Pepiként köszöntötték. Valentino Rossi és Loris Capirossi jó ismerőseként üdvözölte, Lukas Pesek odajött hozzá, és megkérte, ha az első háromban végez, Pepi menjen föl vele a pódiumra.

Névre szóló boríték várta a MotoGP versenyeken, benne hivatalos belépőjegyek, melyekkel magyar barátait vitte be a futamokra.

Amikor a 100. vb futamán vett részt, a nemzetközi sajtó emberei, és a csapatok egy tortával lepték meg.

Szerették, és ő is szeretett.

Giacomo Agostini, minden idők legeredményesebb motorosa, a tizenötszörös világbajnok világsztár, akivel oly sok emlékezetes napot töltöttek együtt, egyszer csak felhívta: “Pepi, gyere el hozzám, lesz egy kis rendezvényem a Comói-tó partján.” A „kis rendezvény” egy gazdag üzletemberek számára megrendezett luxusestély volt. Amelynek a csúcspontján Agostini bejelentette az est sztárfellépőjét, Böröczky Józsefet. Pepi ott is elbűvölte a közönséget.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x