CsajokHírekMotoros divat

Ikonikus szemüvegek – 5 zenész legenda, aki miatt menő szemüvegesnek lenni

Ikonikus szemüvegekA Rock & Roll világában láttunk már mindent. A különféle jelmezek és fellépő szettek gyakran válnak emlékezetessé, de sok félresikerült outfittel is találkoztunk már. A márkás szemüvegek azok közé a kiegészítők közé tartoznak, amelyek többször érződnek fölöslegesnek, mint szükségesnek, azonban van néhány híresség, akiknek a szemüvegeit sosem felejtjük el.

John Lennon

Bár a férfi szemüveg divat 2022 -ben más irányba mutat, a kör alakú, a szemeket épphogy körülhatároló férfi szemüvegkeret mindenkinek ismerős lehet. John Lennon-t, a modern világ egyik legismertebb művészét gyakran azonosítják ezzel a szemüveggel, ami nem csoda, hiszen ő tette ikonikussá.

A The Beatles korai időszakában Lennon-t szemüveg nélkül ismerte meg a világ, azonban ahogy ívelt felfelé a zenekar karrierje, úgy a legendás szemüveget is egyre többet láthattunk.

Azt nem tudhatjuk, hogy a management döntése vagy Lennon látásának romlása állt-e a háttérben, de egy biztos: a kerek szemüveg híresebb lett az összes többi „Beatle” ismertetőjegyeinél.

Buddy Holly

Tagadhatatlan, hogy Buddy Holly mély nyomot hagyott a könnyűzenében, amit a kortárs zeneipar mindmáig őriz. Rövid zenei pályafutása alatt sikerült minden idők egyik legsikeresebb popsztárjává, egy igazi rock and roll legendává válnia.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A sikernek és a csillogásnak végül 1959-ben egy repülőgép baleset vetett véget. A balesetben Holly-n kívül két másik popsztár, Ritchie Valens and The Big Bopper is életét vesztette. Elsősorban ez a sajnálatos incidens inspirálta Don Henley-t is „American Pie” című slágerének megírásakor.

Holly vastagkeretes szemüvege önmagában is annyira ikonikussá vált, hogy a tragédia helyszínén állított emlékmű is egy óriási Buddy Holly szemüveget ábrázol.

Ikonikus szemüvegek

Elton John

A Reginald Kenneth Dwight név talán nem sokat mond nekünk, pedig ez a világ egyik legsikeresebb művésze, Sir Elton John polgári neve. Több mint négy évtizedes karrierje során Sir Elton 250 millió lemeznél is többet adott el, köztük a Candle in the Wind címet viselő single-t, amiből több mint 37 millió példány kelt el.

Számtalan világhírű sláger kötődik a nevéhez, köztük olyan örökzöldekkel, mint a Your Song, Can You Feel the Love Tonight és a Don’t Go Breaking My Heart.

Azonban Sir Elton kiváló ízlése a könnyűzenén túl a szemüvegek terén is megmutatkozik. A többiekkel ellentétben az ő stílusjegye nem egy ikonikus modell – helyette inkább mindig más és más, egészen különleges darabokban jelenik meg.

Bono (U2)

Nem sok olyan előadó van, akit annyi nyilvános kritika ért, mint a U2 frontemberét, Bono-t. A torrentezés és az illegális zeneletöltés ellen Bono és zenésztársai úgy próbáltak meg fellépni, hogy ingyen osztogatták a lemezüket, sőt, még egy iPhone-t is adtak mellé mindenkinek, de az akció visszafelé sült el.

Úgy tűnik, semmiféle jótékonykodás nem menti meg Bono-t az internetes mémmé válás karmai közül. Ha nyomon követjük a U2 pályafutását, úgy tűnik, 2004 táján fordult feje tetejére a világ, amikor Bono úgy döntött, hogy új szemüvegével felfrissíti megjelenését.

Vinylize x AC/DC – Újabb nagyágyúval erősít a független magyar szemüvegmárka

Janis Joplin

Eddig szemüvegkeret férfi ikonjairól esett csak szó, úgyhogy jöjjön egy nő, aki páratlan énekhangjával és egyedi stílusával fenekestül felforgatta a 60-as évek zeneiparát. Janis Joplin 1970-ben bekövetkezett haláláig az egyik legerősebb feminista alakja volt a kor popkultúrájának.

Amikor legközelebb azt mondjuk: „rózsaszín szemüvegen keresztül látja a 60-as éveket”, gondoljunk erre az erős női karakterre és az ő ikonikussá vált, kerek, rózsaszín szemüvegére.

 

képek: canva.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük