fbpx
HírekMotorokMotorozás

Idén ősszel is Látni és látszani baleset-megelőzési kampány indul

Látni és Látszani közlekedsébiztonsági kampány 2023A közúti közlekedés biztonságának fenntartását és növelését csak széles körű társadalmi összefogás viheti sikerre. A közúti biztonság alapvető kérdése, hogy képesek vagyunk-e olyan szintű felelősséget tanúsítani mások iránt a mindennapi közúti közlekedésben, mint amilyet mi magunk várunk el másoktól.
A közlekedésbiztonság fokozása állandóan napirenden lévő tennivalónk, melyre időnként nagyobb figyelmet kell szentelnünk. Ennek sorába tartozik 2012-óta Magyarországon is, a Látni és látszani országos közlekedésbiztonsági akció.

Az akció kezdeményezője és fő támogatója idén is az ORFK-OBB.

Az akcióban a gépjárművek vezetőinek figyelmét hívják fel a “látni és látszani elv” műszaki és emberi tényezőire, elemeire, autóik műszaki állapotának ellenőriztetésére, az esetleges hiányosságok megszüntetésére aktuálisan most, a téli időszak kezdetén.

Az akció fokozott rendőri közúti ellenőrzéssel párosul, melynek célja elsősorban a figyelmeztetés, indokolt esetben az intézkedés.

A  „Látni és látszani” akció október 17-től – december 4-ig tart!

A rendőrség honlapján azt írták: mivel az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok, az akcióban december 4-éig ingyenesen vizsgáltathatják át a sofőrök autójuk berendezéseit “az ablaktörlő lapáttól az indexlámpáig”. A regisztrált optikák pedig ingyenes látástesztet végeznek az érdeklődőkön.

A kampány célja, hogy erősítsék a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőinek felelősségét, és minél több ember számára világossá tegyék, hogy a vezető látása és a vezetett gépjármű műszaki állapota, láthatósága elválaszthatatlan összetevője a biztonságos közlekedésnek.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x