EseményekMotoros túra

Hosszú motorozás a rákkutatásért

alisa12009 november 1-én hosszú útra indult egy amerikai hölgy, Alisa Clickenger, az úti cél pedig nem más, mint Dél-Amerika.

Alisa a rhode island-i Peacedale városából egyedül indult útnak és a tervek szerint nagyjából 14 országot érint majd. Útja során átszelte már Észak-Amerikát, Mexikót mostanra pedig már a dél-amerikai Paraguay útjain motorozik.

Alisa spanyol irodalomból szerzett diplomát, és régi álma volt, hogy motorral is bejárhassa Latin-Amerikát. 2006-ban kilépett az akkori munkahelyéről, és teljes erőbedobással a túrát kezdte el tervezni. 2009 nyarán részt vett egy jótékonysági terepmotorozáson, az Adventure for Cure-on. Ekkor érett meg benne az elhatározás, hogy a dél-amerikai túra egyik fő célja az adománygyűjtés lesz a rákkutatással foglalkozó intézmények, valamint a betegségben szenvedők számára. Alisa mindkét nagymamája rákban hunyt el, így különösen fontos számára ez a túra. A felmerülő költségeket Alisa saját maga állja, a felajánlásokból, adományokból befolyt összeget teljes egészében a rákkutatásra fordítják majd.

Alisa a ’90-es évek közepén kezdett motorozni, majd az elmúlt 3 évben az utcai motorozás mellett kipróbálta a terepmotorozást is. A mostani túrát egy 2003-as Suzuki DR650SE nyergében motorozza végig, mely új felfüggesztést kapott a Cogent Dynamics jóvoltából. A ruházatot, a dobozokat és a többi túrafelszerelést pedig a TwisteedThrottle.com biztosította számára.

A pénzgyűjtés mellett arra is szeretné felhívni a hölgyek figyelmét, hogy rendszeresen ellenőrizzék önmagukat, és minden évben menjenek el rákszűrésre, hiszen az idejében észrevett daganatok jó eséllyel gyógyíthatók.alisaboliviaalisabolivia3

alisaalisabolivia.2JPG

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük