fbpx

Ste.funny :)

A munkámnak és a hobbyjaimnak köszönhetően elég magas fordulatszámon élem az életemet. Szeretek élni, szeretem az embereket, a szép helyeket, a napsütést, menetszelet.

1981-ben születtem második lánygyermekként egy alföldi városkában. Fiúnak vártak a szüleim, mára egy építőiparban dolgozó motoros nőt kaptak. Gerekként is vonzottak a különleges, bátorságot igénylő dolgok, és mindig érdeklődtem minden iránt, ami a gépekkel kapcsolatos. Emlékszem sokáig mindenáron autószerelő akartam lenni. 15 évesen letettem a kismotor vizsgát, de az élet úgy hozta, hogy akkor egyből nem tudtam motort venni.

Kislányból nagylánnyá cseperedve a technikusi után felköltöztem a „nagyfaluba”. 2005-ben megismerkedtem az akkori párommal, akinek volt egy Yamaha Wildstarja. Mögötte töltöttem 2 szezont. Tisztán emlékszem az első utunkra: 2005. május 1-én felmentünk Mátraházára. Az élmény szokatlan, de izgalmas érzés volt. Kellemes gyomorremegést éreztem ami mosolygásba mutatkozott meg rajtam. Röviden: BOLDOGSÁG, SZABADSÁG, SZERETEM!  Aznap este az ágyban is döntögettem a képzeletbeli kanyarokra.

 

A 2. szezonban sport-túrára váltottunk és felültünk egy Honda CBR 1100 XX-re. Valóban egész más kategória, ahogy megérzi az ember a lóerőket! Rengeteg helyet bejártunk, abszolút fanatikusak lettünk. Aztán azon kaptam magam, hogy egyre irigyebben figyelgettem a vezetők arcát a motorról leszállva. Elkezdett furdalni a kíváncsiság, vajon mit érezhetnek ők, és milyen lehet elől ülni.

Ebben az időszakban már aktív tagja voltam a CSAM-nak, sok mentális és technikai tudásra tettem szert, szinte együtt nőttünk fel az első fórumozókkal. Szépen lassan kialakult, hogy melyik kategóriával, motor típussal tudnék azonosulni, és megláttam ezt a kis kerekséget: BOCIT. Jé, mondom, ez ugyanolyan kerek mint én!  Akkor tudtam, hogy ő kell nekem! Közben az XX-en elsajátítottam az első fogásokat, jó kis tanmotor volt!

Végül 2006 telén lefoglalóztam a mostani motoromat egy 98-as évjáratú Suzuki GSXF 600-at: BOCIT, és 2007 februárjában végleg boldog tulajdonosa lettem. Azon a nyáron le is tettem rá a korlátlan jogsit, közben ahol béreltem neki helyet, tanulgattam rajta, róttam a köröket a teremgarázsban, lelkesen tesztelgettem a gépet és magamat.

Ste.funny 🙂 profilja2007 nyár közepére kézhez vettem a jogosítványomat is, és abban a szezonban 2000 km-t bele is raktam. Idén hozzá tettem még 12 000-et. Hétvégi programként barátokkal bejártuk Magyarország nagy részét. Az első CSAM-os pályamotorozáson is részt vettem, hatalmas élmény volt, bár utólag belegondolva, nagy bátorság volt részemről 3 hetes jogosítvánnyal felmenni a pályára.

A motorozásaink legtöbbször célirányosak: várak, kastélyok, vadas parkok, de csináltunk már például thermál fürdős túrasorozatot is, halmoztuk az élvezeteket. A hétvégi motorozás mellett a másik hobbimnak és egyben kikapcsolódásomnak is tudok hódolni a spinningnek, nem maradok hűtlen a 2 kerékhez, abszolút fun lettem.

Mára eljutottam odáig, hogy motorcserén gondolkodom, bár nem sokkal nagyobbról álmodozom egyenlőre, egy CBR 600 F-fel szemezgetek. A következő szezonra tervezek több hegyi túrát is, a kanyarokkal még barátkozós szinten vagyok, mert az idén nem sok volt, és egy horvátországi túra is bele fog férni remélem!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x