fbpx

Hogyan lehet felismerni a szívbetegségeket? E-tetoválással!

e tetovalasAz elektromos tetoválás az EKG-készülékeknél mélyrehatóbban képes bemutatni a betegek aktuális egészségügyi állapotát, megelőzve így majdan sok-sok bajt…

Az e-tetoválást a Texasi Egyetemen találták fel, s segítségével könnyebben tudják azonosítani a szívbetegségek első jeleit, megmentve ezzel sok ember életét.

Az eszköz úgy működik, hogy pontosan a szív fölé helyezve, folyamatosan információkat küld a szerv aktuális egészségi állapotáról.

Hogy hova küldi? Mai „okos” világunkban hova máshova, mint egy mobiltelefonra, hiszen vezeték nélküli tapaszról van szó.

Annyi a dolgunk, hogy felragasztjuk a matricát a bőrünkre, s már munkába is áll. Az EKG-val szemben az a legnagyobb előnye, hogy ez a kis szerkezet mindig a szív fölött van, s így bármikor jelez, ha baj van.

Ez a matrica hőre lágyuló polivinilidén-fluoridból és grafénból készül. A grafén a szén módosulata, amelynél százszor keményebb, ugyanakkor vékony és rugalmas, sőt vezetőképes, s a folyadékok nem hatolnak át rajta.

És itt jön szóba a pénz! A feltalálók szerint, sokkal olcsóbban előállíthatóbb, mint egy EKG-készülék. Viszont, a dolog még ott tart, hogy egyelőre egy gyógyszercéggel folynak a tárgyalások, sőt, még csak most kezdik el főemlősökön tesztelni az eszközt, s majd utána jönnek az emberek.

Forrás, fotó: gyartastrend.hu

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x