Hírek

Híres pin-up csajok – Veronica Lake

veronica lakeA fénykorában femme fatale-nak számító gyönyörű színésznő, Veronica Lake igazán tragikus sorsot mondhat magáénak, hiszen a szépségtől, csillogástól az alkoholizmusba és a téveszmékbe vezetett az útja…

A noir műfaj korai szakaszában ívelt igazán Veronica csillaga, majd az 1940-es évek végére hanyatlani kezdett. Mint a mellékelt fotókon látható, szerepelt a Paris Pin-up magazin címlapján, öltözködési minták alapjául szolgált…

Gondolnivaló, hogy az akkori lányok példaképe volt, és a férfiak érte – is – csorgatták a nyálukat. Szomorú azért látni, hogy a mindenki által irigyelt sztárok magánélete milyen szörnyű is lehet és küzdenek a démonaikkal, sokszor szélmalomharcot vívva.

Veronica 1922. november 14-én született, Constance Frances Marie Ockelman néven anyakönyvezve, Brooklynban. Karrierje elején felkapták a rendezők, sok szerepet kapott, majd amikor elkezdődtek mentális- és alkoholproblémái, egyre többen tagadták meg, hogy vele dolgozzanak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A paranoid skizofrénia tüneteit mutatta a szép színésznő: hangokat hallott, furcsán beszélt, hallucinációk gyötörték. André de Toth, a férje erőszakos személyiség volt, és nem engedte orvoshoz Veronica-t. Egyébként 4 férje és 4 gyermeke volt a hölgynek. 

Amikor már nem kapott szerepeket, és magánélete is tönkrement, az alkoholizmusa rosszabbodott: volt, hogy nyilvános részegségért is letartóztatták. Eltűnt a nyilvánosság elől.

1960-ban egy újságíró megtalálta és fellebbentette a fátylat arról, hogy mennyire lecsúszott szegény asszony: egy lepukkant motelben lakott, pincérnőként dolgozott, de persze nem tudták, ki ő valójában.

Életének utolsó szakasza a teljes leépülésről szólt. 50 évesen, 1973. július 7-én hunyt el Burlingtonban, máj- és veseproblémák miatt, egy kórházban, egyedül.

Forrás: Wikipedia

Fotók: Etsy, The Huffington Post, Baby Dolls Ideas, cinema.de

veronica lake pin up1veronica lake pin up1veronica lake pin up1

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük