EseményekHírekMotorverseny

Hétvégén elindul a 2023-as MotoGP szezon a portugáliai Algavre versenypályáján

Farkas Kevin Red Bull Rookies Cup 2023Szombaton indul minden idők eddigi leghosszabb Moto GP szezonja, ugyanis összesen 21 versenyhétvén szurkolhatnak a rajongók a kedvenceiknek.

Összesen 22 pilóta 11 versenycsapat áll majd rajthoz a holnap kezdődő Moto GP szezon futamain, amelyek mostantól egészen november végéig tartanak majd és csaknem a világ összes nagy Moto GP pályáját lefedik. Első alkalommal sprintfutamokra is sor kerül.

Az idei szezon különlegessége, hogy minden szombaton rendeznek majd egy versenyt, ami a varánapi verseny távjához képest fele olyan hosszú lesz és fele annyi potot kapnak érte a versenyzők. A rajtsorrend azonban továbbra is az időmérő futamokon dől majd el.

Magyar vonatkozása is van a hétvégi versenynek, ugyanis a HUMDA Academy versenyzője Farkas Kevin egyetlen magyarként képviselheti hazánkat a legnívósabb utánpótlás sorozatban. A Red Bull Rookies Cup csakúgy, mint a Norhtern Talent Cup – ahol Kevin tavaly összetett második helyezést ért el – a Dorna Road To MotoGp programjának része. Ide tényleg csak a legjobbak kerülhetnek be. Farkas Kevint a Dorna választotta ki és javasolta újoncként a MotoGp futamaival együtt zajló versenysorozatba.

Bejelentették a 2023-as Moto GP versenynaptár tervezetét

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A múlt hét végén lezajlott teszt Kevin számára az ismerkedésről szólt.

Kevin a hétvégéről:

„A magunktól elvárt szintet sikerült túlteljesíteni, hiszen a második tesztnapon mindössze 1 másodperccel maradtam el a legjobbtól. A motor nagyon jó, egyből megszoktam, a stíluson kell még dolgozni, mert ezzel a motorral máshogy kell menni. Mindez idő kérdése, mindenképpen a pontszerzés a cél az elkövetkező futamokon”.

A Red Bull Rookies Cup ezen a hétvégén a MotoGp futamaival együtt Portimao-ban indítja el a motoros szezont.

A Red Bull Rookies Cup futamai élőben követhetők:

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük