EseményekHírekMotorverseny

Hertlik Donoven: „Az új motoromra is felült a balszerencse, ennél csak jobb jöhet”

Hertlik Donoven Kiskunfélegyháza Endurocross beszámolóNem éppen a legjobban kezdte a 2023-as endurocross szezont a szakág többszörös magyar bajnoka, Hertlik Donoven. Az idei első versenyén, Kiskunfélegyházán sajnos megsérült a motorja, így a dobogós helyekért harcolva a verseny feladására kényszerült. A Korda Racing motorosa kijelentette, pár pontot így is megmentett, megy tovább a megkezdett úton.

Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, az embernek az volt az érzése, mintha egyenesen másolná a tavalyi esztendő peches időszakát. Pedig nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, és a felemásra sikeredett felkészülése alatt is érezte, az új motorjával együtt még sokra vihetik idén.

A szakág korábbi háromszoros magyar bajnok endurocrosszosa azzal a céllal érkezett Kiskunfélegyházára, hogy versenykörülmények között fejezi be az ismerkedést új motorjával, és abban bízott, hogy dobogóra állhat, de mindenképpen az élmezőnyben ér célba. Úgy tűnt, valóra is válthatja álmát, ám a dobogós helyekért harcolva elkezdtek a küllői kitörni a hátsó kerekéből, így kénytelen volt feladni a versenyt. Ám így is szerzett pár bajnoki pontot, ami jól jöhet majd a bajnoki címért folyó csatában.

„Idén ismét Kiskunfélegyházán indult az endurocross bajnoki szezon. Ahogy tavaly, úgy idén sem pártolt mellém a szerencse! Mivel motort váltottunk, a célom az volt, hogy a dobogós helyek közelében maradjak. A rajtom közepesen sikerült, ráadásul a kezeim alig bírták a terhet, így egy darabig nem tudtam a saját tempómat motorozni. A verseny felétől aztán hirtelen minden rendben lett, egyre jobban felértem a közvetlen élmezőnyre, amikor beütött a krach. A pálya széléről kiabáltak nekem, hogy baj van, ugyanis meglazultak a küllők a hátsó kerekemben,  és egymás után törtek el. Sajnos a versenyt fel kellett adnom, ám mivel a viadal nyolcvan százalékát már teljesítettem, így pár pontot szereztem. Csalódott vagyok, hiszen rengeteget készültem” – állította Donoven.

Hertlik Donoven: „Ennyi gond után csodálatos eredmény ez a három ezüst”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Korda Racing csapattulajdonosa közölte, egyszerűen hihetetlen, hogy nem tud egy hibátlan szezont teljesíteni Donoven, ráadásul ezúttal sem ő hibázott.

„Lassan már meg sem lepődök azon, hogy Donoven újfent kézen fogva jár Miss Balszerencsével. Pedig a felkészülés alatt nagyon bizakodó volt, a versenyen pedig kezdett minden összeállni, elég ideje lett volna odaérni a dobogóra, amikor jött az immár szokásos pech. Ezúttal a küllők formájában. Több szót nem is érdemel mindez, előttünk még az egész szezon, és hiszek abban, hogy amikor leintik az utolsó futamon, Donoven már négyszeres magyar bajnok lesz” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük