EseményekMotorverseny

Hat nap enduro

hatnapenduro1Idén Mexikóban rendezték meg a nemzetközi Six Days kupát.

A Six Dayst az egyik legnehezebb és legmegterhelőbb motorverseny. Az idei 359 induló közt felbukkant 20 elszánt csaj is, akik zokszó nélkül nyomtak le a napi átlag 250 kilométert úttalan utakon.

A verseny komoly múlttal rendelkezik. Először 1913-ban került megrendezésre az angliai Carlisleban, majd minden évben új helyszínt választottak a versenynek.  Az I. és II. Világháború teremtette zűrzavarban a verseny pár évre pihenőpályára kényszerült.Az első versenyek komoly próba elé állították mind a motort, mind a versenyzőt. Igaz, hogy ezek még nem “off-road” útvonalon vezettek végig, azonban az akkori utak nyomába sem értek napjaink aszfaltútjainak.

Egészen 1973-ig a verseny minden évben Európában került megrendezése. Ebben az évben azonban szakítottak a félévszázados tradícióval, és Amerikába vitték a versenyt, és ezzel megkezdődött a Six Days világkörüli útja. Azóta otthonául szolgált már Ausztrália, Chile, Új-Zéland és Brazília is. Az 1250 kilométeres táv alatt a versenyzőknek a terep és a hosszú távok mellett az időkeretnek és a szervízszabályoknak is meg kell felelniük.

Az idei év a franciák éve volt. Mind a női, mind a férfi kategóriában győzelmet arattak. A francia lányok mellé dobogóra állt az Egyesült-Államok és Svédország csapata.hatnapenduro2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük