Hírek

Harley visszahívások – Olajfolyás okozhat balesetet

harley visszahivasok 01Június elején reppent fel a hír, hogy a Harley-Davidson, Amerikában eladott, közel 46 000 motorját érinti az a műszaki meghibásodás, melynek két baleset bekövetkeztét is tulajdonítják.

Sokszor előfordul, hogy egy-egy gyártó visszahívja műszaki korrekcióra modelljeit, ez nem újdonság. Jellemzően a fejlődő technikáknak köszönhetően, egyre több meghibásodásra hajlamos kütyüt építenek a motorokba is, így a frissen bevezetett modelleknél sokszor akad olyan alkatrész, melyet később át kell tervezni. Olykor azonban roppant egyszerű alkatrészek is okozhatnak kellemetlenségeket.

Most a Harley-Davidson 2017-es Electra Glide, Road Glide, Road King és Street Glide modelljein lokalizáltak egy veszélyforrást, mely nem más, mint egy olajvezetéknél keletkezett tömítetlenség, mely szivárgásra való hajlamosságban nyilvánul meg. A bűnös egy kis bilincs, ami nem végzi jól megfelelően a dolgát.

A tömítetlenség okán a kenőanyag a hátsó kerék futófelületére juthat, így okozván balesetet. Az érintett modellek 2016 július és 2017 május között gördültek ki a gyárból. Eddig kilenc esetben találkoztak a problémával, melyek közül két alkalommal történt komolyabb baleset, egyszer pedig kisebb sérüléssel megúszta az érintett tulaj.

A szivárgást okozó, alulméretezett bilincset természetesen a kereskedések szervizei díjmentesen cserélik az érintett modelleken.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük