EseményekHírekMotoros túra

Kezdetét vette a negyedik Honda Adventure Roads túra

A negyedik Honda Adventure Roads az agadiri Atlantic kikötőből rajtolt május 10-én. A 11 országból összesereglő 30 szerencsés pilóta páratlan élményekre számíthat, ugyanis a 9 napos, Nadorig vezető túra útvonala Marokkó legszebb tájain, tengerparttól tengerpartig kanyarog.

A résztvevők egy-egy CRF1100L Africa Twint kapnak a szervezőktől, tehát a márka – strapabíróságáról, teljesítményéről és kezelhetőségéről híressé vált – zászlóshajójával vághatnak neki a 2800 km-es, kihívásokkal teli távnak. A motorok Metzeler Karoo 4 abroncsokon gördülnek majd, és nemcsak Eredeti Honda Kiegészítők teszik őket praktikusabbá, hanem egyebek mellett Endurisatan, Barkbusters és Alpinestars tartozékok is.

Honda Adventure Roads 2024

A Honda Adventure Roads ezúttal is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen Agadirtól a Marokkó keleti határánál található Erg Chebbi sivatagig kalauzolja a bátor motorosokat, akik a Gara Medouar és az Atlasz-hegység, valamint a Dades kanyon csodálatos szirtjeit is megcsodálhatják majd mielőtt az útvonal északi végpontjához érnek. Túrájuk során az erőt próbáló dűnék és a lélegzetelállító hágók mellett a motorosok Marokkó különleges kultúráját is megismerhetik, és a csillagos afrikai égbolt alatt, gnawa zenét hallgatva, tradicionális bivaktáborokban tölthetik az éjszakákat.

A Honda Adventure Roads nyújtotta különleges élmény részeként a résztvevők a HRC Monster Energy Honda Team Dakar-győztes versenycsapat tagjaival is találkozhatnak, ők segítenek leküzdeni a marokkói terep nehézségeit.


A Honda Adventure Roads túrák története 2017-ben vette kezdetét, és 2025-ben, illetve 2026-ban is folytatódik majd, méghozzá két különböző földrészen. Az első Honda Adventure Roads túra Európa legészakibb pontjáig vezetett – az eseményen részt vevők nyolc nap alatt 3500 kilométert motoroztak CRF1000L Africa Twinekkel Oslo és Nordkapp között. Két évvel később, 2019-ben Dél-Afrikán vágott át a csapat. Ők a bolygó talán legszebb, legváltozatosabb tájait barangolták be az együtt töltött 12 nap során. Az egyik legérdekesebb túra kétségtelenül a 2022 júliusában szervezett, izlandi kirándulás volt, ahol harminc motoros küzdötte le a hóval borított hegycsúcsokat, a hideg hegyi patakokat és a Honda Adventure Roads históriájának legmostohább időjárását.

A Honda Adventure Roads történéseit a túra folyamatosan frissülő, hivatalos Instagram-oldalán követheti nyomon!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Adrien Van Beveren – a Monster Energy Honda Team versenyzője: „Nagyon várom már, hogy visszatérjek a marokkói sivatagba a Honda Adventure Roads túra részeseként. A táj… az emberek… a kaland… biztosan lélegzetelállító lesz! Imádok homokban motorozni, s alig várom, hogy megosszam tudásomat azokkal, akik rész vesznek ezen a különleges túrán. 2800 km egy Africa Twin nyergében tengerparttól tengerpartig. Lenyűgöző!”

Honda Adventure Roads 2024

Tosha Schareina – a Monster Energy Honda Team versenyzője: „Számtalanszor motoroztam már a marokkói dűnéken, és mindig komoly kihívást jelentett. A motornak és nekem egyaránt. Nagyon várom, hogy ismét az Africa Twin nyergébe pattanjak, mert ez egy igazán tökéletes motor ehhez a túrához. Persze ennél sokkal jobban várom, hogy együtt lehessek, illetve motorozhassak a túra résztvevőivel – ez egy életre szóló kaland lesz.”

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük