MotorbemutatóMotorok

Hamarosan az utakon a Honda Griffon

griffonA Honda 2003-ban bemutatott forradalmi koncepciója úgy tűnik, hamarosan valósággá válik.

 

A négyhengeres, hétötvenes, automata váltós kétkerekűn elmosódik a határ a motorkerékpárok és a robogók között. Egyszerre ötvözi a motorok sportosságát, és a robogók kényelmét. A meglehetősen futurisztikus szerkezetbe egy 750 köbcentis, négyhengeres blokkot építettek fokozatmentes, teljesen automata váltóval. A motor-robogót többek között olyan nyalánksággal is felszerelték, mint a kerékperemre szerelt féktárcsa, vagy a kártyás indítórendszer.

A Honda tervezői által a „a közeljövő modellje”-ként megnevezett Griffon bemutatásakor már az nagy vitát váltott ki, hogy robogónak vagy motorkerékpárnak nevezzék a négyhengeres motort. Egy biztos, valamiféle furcsa átmenetet képez a két kategória között. A gyártásról biztosat még nem tudni, de ha a Griffon idén ősszel – ha még csak koncepciójármű formában is – eljut a nagy, európai kiállításokra, már semmi sem mentheti meg a sorozatgyártástól.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük