fbpx
MotorbemutatóMotorok

Hamarosan az utakon a Honda Griffon

griffonA Honda 2003-ban bemutatott forradalmi koncepciója úgy tűnik, hamarosan valósággá válik.

 

A négyhengeres, hétötvenes, automata váltós kétkerekűn elmosódik a határ a motorkerékpárok és a robogók között. Egyszerre ötvözi a motorok sportosságát, és a robogók kényelmét. A meglehetősen futurisztikus szerkezetbe egy 750 köbcentis, négyhengeres blokkot építettek fokozatmentes, teljesen automata váltóval. A motor-robogót többek között olyan nyalánksággal is felszerelték, mint a kerékperemre szerelt féktárcsa, vagy a kártyás indítórendszer.

A Honda tervezői által a „a közeljövő modellje”-ként megnevezett Griffon bemutatásakor már az nagy vitát váltott ki, hogy robogónak vagy motorkerékpárnak nevezzék a négyhengeres motort. Egy biztos, valamiféle furcsa átmenetet képez a két kategória között. A gyártásról biztosat még nem tudni, de ha a Griffon idén ősszel – ha még csak koncepciójármű formában is – eljut a nagy, európai kiállításokra, már semmi sem mentheti meg a sorozatgyártástól.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x