EseményekMotoros találkozó

Hajnalig tartó zúzda zárta az Open Road Fest-et

openroadfest 2016 14A fesztivál harmadik napja mozgalmas pillanatokat hozott, és még a nap is előbújt az esőfelhők mögül mire a programok elkezdődtek. A vezetett túra úti célja a Varga Pincészet volt, ahonnan visszatérve a Poker Run eredményhirdetése tartotta lázban a motorosokat.

Izgalmakból a jövő mini-motorosainak is kijutott, hiszen megrendezésre került a Kids Race, ahol a legkisebbek sorakoztak fel műanyag, lábbal hajtható motorjaikon a startvonalnál. A dobogósok Harley-Davidson ajándékcsomagot kaptak, és persze egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. A fesztivál így egy kicsit a jótékonykodásról szól. A Baptista Szeretetszolgálat és az Open Road Fest közös jótékonysági együttműködése során arra kéri a motorosokat, hogy egy tank benzin árával támogassák a rászoruló óvodás korú gyermekeket.

A Kids Race izgalmai után a két elképesztő kaszkadőr show borzolta a kedélyeket. A közönség lélegzetvisszafojtva figyelte az ifjú FMX pilóta, Hujber Péter trükkjeit, aki játszi könnyedséggel repkedett két kerékkel a levegőben, a legkülönfélébb mozdulatokkal megspékelve az emelet magas ugrásokat. „Nem mondom azt, hogy nem izgulok az ugrások előtt, de pont ez a dolog szépsége”- avat be a részletekbe Hujber Péter. „Húsz évig Moto Crossoztam, mondhatni a véremben van a terepmotorozás, de azért rengeteg gyakorlást igényel egy-egy trükk.”

Trükkökből és gyakorlásból Erdős Csabi és csapata háza táján sincs hiány. A kaszkadőr show minden pillanatát hatalmas ováció követte, ami nem csoda, hiszen nem látni mindennap olyan pilótát, aki harmadmagával quadozik, miközben sisakja szikrákat szór a beton érintésétől, a gumifüstben úszó aszfalt közepén.
„A félelem tart életben, de amikor motorra ülök, semmi más nem számít csak a biztonság, de ez nem jelenti azt, hogy rutinból csinálom”- mondja Erdős Csabi.

„Ez egy következetes sport, ha valamihez hasonlítani kéne, akkor azt mondanám olyan, mint a műkorcsolya. Minden mozdulat több órányi gyakorlást igényel és tökéletes precizitást”- veszi át a szót a csapat másik kaszkadőre Balázs. „Hatalmas adrenalinsokk, amikor végigcsinálsz egy trükköt, és ezt nem csak mi, de a közönség is átéli velünk.” A közönség néhány tagja saját bőrén is megtapasztalhatta ezt, akik felültek Erdős Csabi mögé, és akárcsak a pilóta ők is hatalmas mosollyal szálltak le a motorról.

Az este megkoronázása az Ossian fergeteges koncertjével kezdődött, és a The Sweet húrtépésével zárult. Mikor a magyar banda színpadra állt a nézőtér lábdobogástól rengett, a rock-imádók pedig egy emberként tapsoltak és énekelték a frontemberrel a dalokat. „Nagyon élvezem a koncertet. Szeretünk az Open Road Fest-en zenélni, nem csak azért, mert profi, hanem azért is, mert szép a környezet és jó a közönség”- mondta Paksi Endre az Ossian frontembere. „Nagy Sweet rajongó vagyok, úgyhogy biztosan belehallgatok a koncertjükbe.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A The Sweet pedig azt hozta, amit mindenki várt: hamisíthatatlan glam rockot, fergeteges bulit, és önfeledten szórakozó fesztiválozókat. Az Open Road Fest zene imádóit beszippantotta a rock, a Ballroom Blitz-nél pedig felrobbant a színpad.

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük