CsajokKiemeltMotoros csajok

Hajdu Anita motoros rendőrjárőr

hajdu anita motoros rendor 43

− Egy női motorost mindig nagy érdeklődés kísér. Hát még, ha sokan is vannak! Gondolom, rajtad is meglepődnek, amikor az intézkedésnél leveszed a sisakod…

− Sokszor vicces, amikor látom az elképedt arcokat, hogy: jé, ez egy nő… Bár, talán a nőknek jobban örülnek az emberek az igazoltatásnál, mert egészen másképp állnak az egészhez. Persze, voltak már jó és rossz tapasztalataim egyaránt. Ha valaki lenézően, tiszteletlenül viselkedik, úgy szoktam hozzá szólni, mintha ő is rendesen beszélne velem. A flegmasággal csak rontanám a helyzetet, mert ingerelném az illetőt.

− Mindig ugyanazon az útvonalon járőröztök a kollégáddal?

− Nem, a szolgálat előtti eligazításon felveszzük a motorunkat, és megkapjuk az útvonalat is, ahol figyelnünk kell arra, hogy minden rendben menjen a közlekedésben. Március óta motorozom a fővárosban, mert akkor indult el a szezon. Tavaly a fiúk december 10-e körül tették le a motort, mert hóban, fagyban autót kapnak. A szezon kezdetekor az engedély megújító képzést végig kell csinálnia minden motoros rendőrnek, mert ha ezt nem teljesíti, nem vezethet tavasztól télig. Ez a megmérettetés az átlagos rutinpályánál sokkal nehezebb terepen történik, és időre kell teljesíteni. Ha ez rendben ment, kiírják a nevedre a motorodat. Jelenleg egy BMW K75-ssel dolgozom.

− Hogy bírod a látványt, ami a balesetek helyszínén fogad?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

− Az évek alatt kénytelen voltam megszokni a szörnyűségeket. De, egyébként patológus akartam lenni…

− Oké, akkor meg sem szólaltam…!

− Az édesanyám ezt nem engedte. Azt mondta, válasszak egy nőiesebb szakmát. Nos, akkor közöltem vele, hogy motoros rendőrnő leszek, és kész. Ezt muszáj volt elfogadnia. A bátyám rendőr volt, szóval vidéken az ő nyomdokaiba léptem. Egyszer még versenyezni is együtt mentünk.

− Nocsak, milyen versenyre?

− Látni szerettük volna, kettőnk közül melyik a jobb, hiszen a bátyám tanított meg motorozni. A XVI. Rendőr-motorkerékpáros és XIV. Járőr-gépkocsivezető Verseny békés-megyei döntőjén, 2008-ban, egyetlen nőként indultam és meg is nyertem. Ezt követően az országos versenyen, Nyíregyházán, a középmezőnyben végeztem. Sajnos itt kiment a hátsó fékem, és így kellett megcsinálnom a feladatokat. De, így is nagyon büszke vagyok az eredményeimre!

Természetesen az országban élő másik két motoros rendőrhölgyet is megkeressük, és hamarosan itt olvashatjátok a velük készült interjúkat.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük