EseményekMotoros találkozó

H.D. monogrammal nyert HD-t Alsóörsön

14 harley davidson open road fest alsoors 2013 95Szerdán még túlnyomóan esős időben kezdődött meg a tábor építése az Európa Kempingben, végül az idő kiderült, és majdnem húszezren látogattak el a 14. Harley-Davidson Open Road Fesztre idén.

Egy motoros találkozón eléggé el tudja rontani a hangulatot a rossz idő, és az árusok között nem volt felhőtlen a jókedv, miközben felverték a sátraikat és kipakolták az árut. A kempingben azonban már látszott, hogy a motorosokat nem zavarja az eső, ők mindenképp bulizni akarnak ezen a héten. Az előőrsök komplett kis sátorvárosokat húztak fel a hétvégén érkező haveroknak.

Az idei találkozó egyik különlegessége, újdonsága az okos karszalag volt, ami belépőjegyként és fizetőeszközként is szolgált. Sokkal jobb, mint a bón rendszer, hiszen digitálisan követhető, hogy mennyit költöttünk, és a végén a megmaradt pénzt vissza is fizették róla. A látogatók nagy része azonban a karszalagon visszamaradt összeget felajánlotta a Bátor Tábor Alapítvány részére, amelyet daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

Idén is felállítottuk a Csajokamotoron.hu rózsaszín sátrát, és bár babázásból kifolyólag csak az építésen voltam jelen, a lányok (és a fiúk) tartották a frontot helyettem is. Hogy nagy volt a pörgés a puncskuckóban, az jól látható a Facebook oldalunkra feltöltött képek számából is. Azok, akik a standunknál készítettek fényképet magukról, megosztották és megjelölték rajta a Csajok a motoron-t (és elküldik a postacímüket is), ajándékot kapnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kapunyitás a Class FM mozgó stúdiójának bevonulásával együtt zajlott a nulladik napon, amelynek estéjén egy igazi történelmi pillanatra került sor. Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház társulata bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepelte 40 éves évfordulóját. Az előadást Ganxsta Zolee zenekara követte, akik méltóképpen alapozták meg a rendezvény zenei programját. A fellépés előtt Gangsta Zolee is meglátogatta a standunkat, és kislányának csamos pólót válogatott. 

Szerdától szombatig külföldi és hazai rocklegendák léptek fel a nagyszínpadon és a Rock Arénában, többek között Woodstock legendás zenekara, a Ten Years After, a hetvenes évek egyik legjelentősebb hardrock-bandája, a Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Firkin, Anna and the Barbies, a Maxisun valamint a Magna Cum Laude.

A szervezők idén sem feledkeztek meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról. Az ORF-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei elméleti és gyakorlati bemutatókat tartottak a fesztivál ideje alatt.

Még több kép a galériábanErdős Csabi motoros kaszkadőr bemutatójához nekünk is volt némi közünk, ugyanis Keresztes Nóri, aki évek óta koordinálja a Csajok a motoron standját a kiállításokon és a fesztiválokon, nosztalgiából beállt Csabák csapatába egy alkalomra. A félelmetes mutatványok alatt többedmagával ült a motoron Csaba mögött a quadon, egy keréken vagy fejen állva.

Az elmaradhatatlan szombati felvonuláshoz kimagasló létszámú motoros csatlakozott, akik közel húsz kilométer hosszú konvojt alkotva vonultak végig a környező településeken. A konvoj 50 kilométer hosszú útvonalon, Alsóörs, Csopak Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi településeken vonult végig. Az út mentén több ezren integettek a szelíd motorosoknak.

Szombat este a hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét sorsolták ki. A 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidson-t, amit egyedi, Harley-Davidson Open Road Fest fényezéssel láttak el, Hikádi Dezső nyerte meg. Az 56 éves férfi telefonon elmondta, hogy 1971-ben kezdett motorozni, volt már Harley-Davidsonja, de jelenleg egy Hondája van. Mivel nem volt jelen a sorsoláson, először azt hitte, hülyéskedik vele a haverja, aki a jó hírrel felhívta. Amikor megkapta az email értesítést is a nyereményről, ahogy ő fogalmazott: “volt ugrálás” a családban.

A motorsorsolás után igazi legendák léptek a nagyszínpadra: hatalmas tömeg előtt adott koncertet a brit Uriah Heep. Mick Box, a zenekar gitárosa éppen születésnapját ünnepelte, így a szervezők meglepték őt egy tortával, a közönség pedig magyarul elénekelte neki a „Boldog születésnapot” című dalt. A nagyszínpad programját látványos tűzijáték zárta. Ezután a Rock Arénában hajnalhasadtáig zenélt a Kiss Forever Band, majd a Madarak.

Az utóbbi évekhez képest változás volt, hogy vasárnap már nem volt több program, pedig sokan készültek idén is a szokásos ingyenes, családi napra. Délben az árusok is lebontották sátraikat, és lassan kiürült a kemping. A motorosok egy évre elbúcsúztak az alsóörsi hangulattól és egymástól, és siettek haza, hogy a korai érkezéssel elkerüljék a vasárnap esti dugót az utakon. 14 harley davidson open road fest alsoors 2013 2114 harley davidson open road fest alsoors 2013 3014 harley davidson open road fest alsoors 2013 4914 harley davidson open road fest alsoors 2013 12514 harley davidson open road fest alsoors 2013 14714 harley davidson open road fest alsoors 2013 149open road fest alsoors 2013 2open road fest alsoors 2013 9open road fest alsoors 2013 16open road fest alsoors 2013 26open road fest alsoors 2013 35open road fest alsoors 2013 41open road fest alsoors 2013 60

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük