EseményekMotorverseny

Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnokság Dunaszerdahelyen

utanpotlas bajnoksag dunaszerdahely 2014 2 11Szórakoztató és izgalmas csatákkal teli versenyeket vívtak a legjobb fiatal motorosok Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnokságának idei második állomásán június, a szlovákiai Dunaszerdahelyen.

A Mini GP 4T junior class kategórián belül létrejött a legkisebbek eredményeinek értékelése céljából a géposztály Rookies Cup-sorozata. Fekete János, a MAMS gyorsasági Szakágának vezetője elárulta, a szlovén és a román utánpótlás ismét jelezte csatlakozási szándékát a bajnoki küzdelmekhez.

A jelenleg három ország ifjú versenyzőit felvonultató sorozat, Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnoksága az első, Pannoniaringen rendezett hétvége után sikeresen folytatódott 2014. június 7-8-án a dunaszerdahelyi gokart pályán. Fekete János, a MAMS Gyorsasági Szakágának vezetője szerint a viadalok színvonala nem csökkent, köszönhetően elsősorban a motorosok hozzáállásának, valamint az idén bevezetett új kategóriának és a lebonyolítási formának.

Tavaly – a magyar gyorsasági motorozás történetében először – középtávú utánpótlás-nevelési terv készült, s ennek köszönhetően az idén már népes mezőnyben, három nemzet – Szlovákia, Csehország és Magyarország – fiatal motorosai mérhetik össze tudásukat egy komoly sorozatban a különböző kategóriák bajnoki címeinek megszerzéséért.

Az idén Mini GP 4T junior class néven új géposztály is indult, ebben minimális költségvetés – ingyenes blokk és szerviz – mellett teljesen egyenlő esélyekkel állhatnak rajthoz a 8-14 éves versenyzők. Ezt a projektet teljes egészében egy külső szponzor finanszírozza, ráadásul Dunaszerdahelyen elindult a Mini GP 4T Rookies Cup is, azaz a kategória 8-10 éves versenyzőinek külön pontvadászata.

„Nagy csatákat, komoly színvonalat és sok izgalmat hozott ez a hétvége is, abban bízunk, hogy a motorosok létszáma a továbbiakban növekedni fog. A szlovénok és a románok ugyanis ismét jelezték, hogy még az idén szívesen csatlakoznának a bajnoksághoz” – mondta Fekete János, a MAMS Gyorsasági Szakágának vezetője.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A robogósok versenyein az utánpótlás-kategóriákban látottakhoz hasonlóan látványos csatákat és remek manőverekkel tarkított, komoly küzdelmet nézhettek végig Dunaszerdahelyen a kilátogató vendégek és szurkolók.
Az ifjú motorosokra most egy kis szünet vár, a következő fordulóra ugyanis a szlovákiai Trebaticén kerül sor július 12-13-án, ahol szombaton az edzéseket, míg vasárnap a versenyeket rendezik majd meg.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük