EseményekHírekMotorverseny

Görbe Soma: zöld út a Moto 3 Világbajnoksághoz

gorbe soma moto3 1Nemrégiben nagyszabású stratégiai megállapodást kötött a Sport&Events Academy és a Bester Capital Dubai utánpótlás csapat.

A Bester Capital Dubai az egyetlen UAE által támogatott Moto3-as alakulat. Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, így a Spanyol Bajnokság European Talent Cup (ETC) és Moto3 junior világbajnokság kategóriájában is indítanak csapatot, annak céljából, hogy kineveljék a jövő Moto3 pilótáit.

Ezeknek az utánpótlás csapatoknak az a különlegessége, hogy a MotoGP Moto3 felépítéssel azonos technikai háttér és szerelők érkeznek a spanyol bajnoki fordulókra is. Stefano Favaro évek óta rendkívül jó kapcsolatot ápol Jose Manuel Ruiz Gomez-el, aki a Bester Capital Dubai technikai vezetője.

Korábban Sebestyén Peti is vele kezdte pályafutását a spanyol bajnokságban, debütáló évében Josette kezei alatt kiváló eredményeket ért el olyan versenyzőkkel szemben, mint például Vinales, Zarco vagy éppen Lorenzo Savadori.

A megállapodás szerint, a 13 éves Görbe Soma jövő évtől a Bester Capital Dubai ETC csapatában fog versenyezni, Fermin Aldeguer mellett, Rossi Moor  pedig képviselni fogja a Bester Capital Dubai színeit a CIV junior olasz bajnokság Ohvale 190 cc kategóriában és nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése. Egy évre rá, 2020-ban ő is csatlakozni fog a Bester Capital Dubai ETC csapathoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az együttműködés különlegessége, hogy Soma jövőbeli technikai háttere megegyezik azokkal a szakemberekkel, akik jelenleg Jaume Masiát segítik, illetve a 2019-es szezonban Andrea Migno mellett lesznek.

gorbe soma moto3 3„Nagyon örülök, hogy itt Albeceteben egy ilyen hosszú távú megállapodást kötöttünk a Sport&Events Academy-vel. Biztos vagyok benne, hogy sikeres projekt lesz, 2019-ben megkezdjük az együttműködést Görbe Somával az ETC versenyzőjeként, a Bester Capital Dubai színeiben.

Somán látszik, hogy nagyon tehetséges versenyző, mindenképpen fejlődnie kell, rengeteg munkánk lesz és fontos, hogy egy olyan professzionális struktúrába tudja integrálni magát, ami a szükséges technikai háttért megfelelően biztosítja számára.

2020-ban mindenképpen szeretnénk Rossi Moor-t is behozni a junior csapatba, aki egy kisebb kategóriából fog érkezni. Stefanoval már előre megállapodtunk, mert régóta ismerjük egymást és mindketten a hosszú távú együttműködésben hiszünk. Korábban már dolgoztunk együtt sikeresen többek között Sebestyén Petivel is.

Ez az a stratégia, amit alkalmazni fogunk azzal a céllal, hogy a két versenyző elérjen a MotoGP Moto3 kategóriájába.” -nyilatkozta Jose Manuel Ruiz Gomez, a csapat technikai vezetője.

gorbe soma moto3 2Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója, hatalmas előrelépésnek könyveli el a megállapodást:

„Nagyon örülök, hogy a néhány hónapos tárgyalás után sikerült hosszú távra megegyeznünk egy olyan csapattal, akik nem csak a Spanyol bajnokság egyik meghatározó szereplői, de a Moto3 világbajnokságban is sikeresen versenyeznek. Görbe Soma számára hatalmas lehetőség, hogy már jövő évben ilyen professzionális környezetben vehet részt a spanyol versenysorozatban. Rossi Moor pedig szintén a Bester Capital-t fogja képviselni jövőre az Olasz Bajnokságban, 2020-tól pedig érkezik ő is az ETC mezőnyébe.

Változik a motorsport világa és manapság már az a „trend”, hogy a MotoGP csapatok egészen fiatal korban leszerződnek pilótákkal és a saját színeikben versenyeztetik őket a különböző junior csapatuknál, a nagy csapattal azonos technikai háttérrel.

Évek óta nem volt lehetősége magyar pilótának a motorsport legmagasabb szintjén versenyképes csapattal menni, és többek között azért alapítottam a Sport&Events Academy-t mert szeretnék olyan versenyképes pilótákat kinevelni, akik a megfelelő hátteret kapják tőlünk már egészen fiatal koruktól.

Üzleti szempontból is nagy előrelépés, és nagy megtiszteltetés, hogy a mi tehetségeinket kiválasztották, hogy egy Moto3-as junior csapatban versenyezhessenek. Ez egyben azt jelenti, ha jól teljesítenek zöld utat kaphatnak a MotoGP Moto3 kategóriájába.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük