fbpx

Görbe Soma Portugáliában remekelt

gorbe soma 2018 4A március 23-25-i hétvégén kezdődött a CEV Repsol European Talent Cup (ETC) bajnokság a portugáliai Estoril pályáján, ahol egyetlen magyarként a 12 éves Görbe Soma is megmérette magát. 

 

Ahogyan azt a szakmabeliek is elismerik, az ETC egy olyan bajnokság, ami rengeteg versenyző életében az első lépés a világbajnokságon való részvétel felé. 49 versenyző jelentkezett az ETC első fordulójára, ahol több, mint 15 különböző nemzetiség képviselői vettek részt, köztük az egyetlen magyar indulóval, a mindössze 12 éves Görbe Somával.

A fiatal tehetség 5 évesen kezdett motorozni és 6 évesen már versenyszerűen űzte ezt a sportágat. Hamar felhívta magára a figyelmet, de az igazi áttörést a 2016-os év végén rendezett olasz Superfinale-ra való meghívás jelentette.

Ebben az évben Stefano Favaro is felfigyelt Soma eredményeire. Az olasz üzletember szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyszer már sikerült magyar motoros világbajnokot kinevelnie. Somával sem tűztek ki kisebb célt. A világbajokságra vezető út hosszú ugyan, de a tavalyi sikeres olasz bajnokságban való szereplés után elérkezett az idő, hogy Soma – a számára teljesen új – pre moto3 kategóriában is kipróbálja magát.

Az első verseny nagyon eseménydús volt, de a nehézségek ellenére remekül szerepelt a fiatal versenyző. Szurkoljunk együtt továbbra is a Turbo Csiga becenévre hallgató Görbe Somának!

gorbe soma 2018 2

gorbe soma 2018 2

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x