CsajokKiemeltMotoros csajok

Gál Lili motokrossz versenyző is bekerült a HUMDA tehetséggondozási programjába

Gál Lili motokrossz versenyző a HUMDa tehetséggondozási programjában

Január elején dobta fel az internet Gál Lili videóját, amiben arról beszél, hogyan kezdett motorozni és hogy került be a HUMDA tehetséggondozási programjába. Erről az infóról a mi olvasóink sem maradhatnak le.

– Szia Lili! Most láttam a videódat a HUMDA oldalán. Akarsz róla beszélni?

– A HUMDA indított egy tehetségtámogató programot, és a motorsport szakágaktól bekérték a lehetséges versenyzőket eddigi eredményeik alapján. Így kerültem képbe, mint a Női motocross meghatározó alakja az elmúlt években, aki nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, amit édesapámnak és az eddigi támogatóimnak köszönhetek!

– Milyen volt a teszt? Hogy sikerült?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– A teszt nehéz és tanulságos volt, és A – tól Z-ig felmért elég sok mindent: állóképesség, reflex, egyensúly, szimulátoros gyakorlatok… Igazából kaptam egy komplex átvilágítást a felkészültségemről. Aki megfelelt az ment tovább a rostán, további tesztek kitöltésével: táplálkozás, edzések, edzésszámok, eredmények, célok stb. Most a rosta 3. fázisában vagyok, ahol már portfóliót és versenyszezontervet kell készíteni picit komolyabban, már számokkal.

– Milyen segítségre számíthatsz a tehetségkutató által?

– Azt, hogy mire számíthatok egyelőre nem tudom, csak sodródok az árral és majd meglátjuk, hogy hol kötök ki! 🙂

– Milyen volt a tavalyi szezon? milyen versenyeken indultál, milyen eredménnyel, összességében, hogy sikerült és, hogy mik az idei tervek.

– A tavalyi szezon zárt kapus versennyel kezdődött Esztergomban hazai pályán, aminek meg is lett az eredménye. Sikerült nemzetközi mezőnyt idecsábítani a cseh-, szlovák-, osztrák bajnokságokból, így összesen 17-20 lány indult. A tavalyi eredményeim és a startlista alapján olyan 5- 6. helyre vártam magam, de nagyon jól sikerült mindkét startom. Óriási hajszában sikerült 2 második helyezéssel az ezüstérmet elhoznom.

Gál Lili #4 a hazai női motokrossz jelenlegi ikonja – VIDEÓVAL!

Azután jött Piliscsév, szintén hazai pálya, de itt leszakadt az ég és elég hektikus verseny rajzolódott ki, de szerencsére elcsíptem a dobogó 3. fokát, a szintén erős nemzetközi mezőnyben. Aztán a COVID zárás után egyre jelentek meg a versenyek összevissza, keresztbe húzva 3 naptárt is, így csak a magyar sorozatot fejeztem be teljesen, amit sikerült megnyernem.

Gál Lili motokrossz versenyző a HUMDa tehetséggondozási programjában

A Cseh bajnoki sorozatban voltam fent és lent, 14. majd 5. aztán 9. … itt a top 10 környékén motoroztam, de nem tartom sikeres szezonnak. Szlovákiában is hirtelen indult a szezon, ahol a dobogó környékén tudtam volna motorozni, de közbejött egy betegség és az egyik versenyt ki kellett hagynom, így elúszott az a sorozat is!

– Mik az idei terveid?

– Az idei, 2022-es tervek prioritási sorrendben a magyar bajnokság, a cseh bajnoki fordulók és a szlovák bajnokság vagy kupasorozat. Naptárütközés miatt erősen át kell gondolni, hogy melyik országba megyünk többet. Ha a HUMDA támogatás esetleg összejön, akkor a Női EB. lenne a cél de, hogy ott a teljes sorozat, vagy csak állomások, azt egyelőre nem tudom, csak álmodok róla.

– Ezek nagyon jó tervek, szorítunk, hogy sikerüljön megcsípni a HUMDA támogatását, és drukkolunk az idei versenyeken.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük