HírekKultúraMotoros kép

Futurisztikus külsőt kap a mandello del larioi Moto Guzzi gyár és múzeum

Új moto Guzzi Gyár és Múzeum Mandello del Larioban

A 2021-es EICMA kiállításon hivatalosan is bemutatták azt a nagyszabású állagmegóvási és szerkezetátalakítási projektet amely a Moto Guzzi márka ipari telephelyén, Mandello del Larioban zajlik majd, ahol pontosan egy évszázadon keresztül az sasos márka minden egyes motorkerékpárját gyártották.

Út 2121-ig: a Moto Guzzi következő 100 éve

A világhírű amerikai építész és tervező, Greg Lynn megbízásából az átalakítás az egész telephelyet érinti majd. A maga nemében és stílusában egyedülálló, futurisztikus projekt egy olyan helyszín, amely a nyilvánosság számára használható szabad terekkel rendelkezik. A közösség találkozóhelye lehet majd, amely a kultúrára, a dizájnra és a mechanikára épül, és a kortárs trendeknek megfelelően erősen hangsúlyozza a környezettudatosságot.

A tervező figyelme folyamatosan a környezeti fenntarthatóságra és az erőforrások hatékony felhasználására fókuszált. Az új épületek a meglévő struktúrákat fogják felhasználni, az anyagok kiválasztásánál nagy figyelmet fordítanak a hatékony energiagazdálkodásra, a fotovoltaikus rendszereknek és az ökofenntartható anyagoknak köszönhetően.

Száz éve alapították a Moto Guzzi márkát

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az új telephely nemcsak a Moto Guzzi tulajdonosok, hanem a motorok meghökkentő egyedi tulajdonságai iránt érdeklődő fiatalok és nemzetközi turisták számára is lesz központi helyszín lesz.

Greg Lynn

Világhírű építész, a United States Artists tagja, a UCLA School of the Arts and Architecture professzora és a Kanadai Építészeti Központ kuratóriumának tagja. Elismerései között szerepel a 2008-as Velencei Építészeti Biennálén elnyert Arany Oroszlán, valamint az Amerikai Építészeti Akadémia (American Academy of Arts & Letters Architecture) díja.

Híres Ravioli székét a MoMA állandó gyűjteményében állították ki, és számos tervét olyan neves cégekkel együttműködve készítették el, mint a Swarovski, az Alessi és a Vitra. A Time magazin Greg Lynnt a 21. század 100 leginnovatívabb embere közé sorolta, a Forbes magazin pedig a világ tíz legbefolyásosabb építésze közé emelte.

Az átalakítás célja a gyár termelési kapacitásának bővítése is, hogy megfeleljen a folyamatosan növekvő keresletnek. Ez az igény a mandelloi gyár teljesen új megközelítésű elrendezésének része lesz.

Új moto Guzzi Gyár és Múzeum Mandello del Larioban

Az új gyáron kívül a projekt keretében új konferenciatermek jönnek létre, amelyek belső és külső rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmasak, valamint egy szálloda és egy étterem, amely teljes körű kényelmet biztosít a világ minden tájáról érkező látogatók fogadására.

A munkálatok 2021 végén kezdődtek el, és 2025 első felében fejeződnek be.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük