fbpx

Frissít a BMW: érkezik az F700GS és az F800GS

f700gs 01Két népszerű középkategóriás modelljét frissíti fel jövőre a bajor gyár. Többről van szó egyszerű igazgatásnál: jelentős változásokra számíthatunk.

A soros kéthengeres erőforrással hajtott középkategóriás GS-páros, az F650GS és az F800GS a 2013-as modellévre alapos frissítésen esik keresztül. Nem csupán a kisebbik testvér blokkja lesz erősebb, hanem a futóművek és a felszerelés területén is komoly előrelépés történik.

A lökettérfogat továbbra is marad 798 köbcentiméter, a teljesítmény azonban a 650-esnek hívott elődhöz képest négy egységgel, 75 lóerőre nő, míg a forgatónyomaték is gyarapszik két newtonméterrel, immáron 77-re. A Magyarországon nem, de számos más országban a legnépszerűbb BMW modellek között szereplő F700GS (hiszen egy racionális, mindennapi motorkerékpárról van szó) a biztonság terén is komoly előrelépésről számolhat be: a “Biztonság 360 fokban” koncepció jegyében szériában kap ABS-t és elöl immáron két féktárcsa gondoskodik a lassításról.

Még több kép az F700GS-ről!Mindezen kívül rendelhető lesz hozzá elektronikus futómű-állítás (ESA), valamint menetstabilizáló rendszer (ASC) is. Jelentős újítás még, hogy a markolatok ezeken a modelleken is megszűnnek “BMW-sek” lenni, azaz véget ér a sokak által annyira szidott jellegzetes indexkapcsolók korszaka.

A “nagy testvér” is értelemszerűen megkapja a kisebbik modell felszereléseit: a terepre is alkalmas elektronikus futómű, a széria (de kikapcsolható) blokkolásgátló és a menetstabilizáló egyaránt megjelenik rajta. A teljesítményszint továbbra is 85 lóerő, a legnagyobb forgatónyomaték pedig 83 newtonméter lesz.

Még több kép az F800GS-ről!Mindkét modell új műszeregységet is kap, amelyről több információ jut a vezetőnek, mint az elődök esetében. Az alacsonyabb pilóták kérésének megfelelően pedig az F800GS ezentúl nem csupán alacsonyított üléssel, hanem gyárilag mélyebbre szerelt futóművel is beszerezhető lesz.

Természetesnek tekinthető, hogy új színekben jelennek meg a frissített modellek, valamint számos apró csinosítás (irányjelzők és egyebek) különböztetik majd meg őket az elődöktől. Egy biztos: továbbra is két nagyon jó motort kínál az ésszerű kétkerekűekre fogékony vásárlóknak a bajor gyár az F700GS és az F800GS személyében.


Olvasd az eredeti webhelyenbmw motorrad 06f700gs 06f800gs 03f800gs 10

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x