EseményekMotoros találkozó

Flúgos futam 3 keréken, avagy örült közönségshow a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón!

sidecar meeting 2018 27Ötödik alkalommal gyűltek össze az oldalkocsis motorozás megszállottjai Kiskunfélegyházán augusztus 9-11. között. Az évek óta formálódó erős nemzetközi szakmai és baráti közösség sajátos és rendkívül szórakoztató módon ünnepelte meg a jubileumi találkozót.

A rendezvény történetétől elválaszthatatlan gyerekzenekarok és gyermekmotoroztatás ismét bearanyozta a kicsik délutánjait, a nagyok pedig izgatottan várták a vezetett túrákat, a messze földről ide érkező oldalkocsisok bejegyzéseit a minden évben kifüggesztett óriási Európa térképen és a látványos lézer- és pirotechnika kíséretével lezajló Hollywood Roose és Hungarian Pink Floyd show koncerteket.

A találkozó legszebb oldalkocsis motorja idén a közönségszavazatok alapján meglepő módon egy fekete T5-ös Pannónia fogat lett a klasszikus Duna oldalkocsival. Az itthon jól ismert páros külföldi motorcsodákat utasított maga mögé. Hiába a sok különleges gyönyörűség, a magyar motoros szíve még mindig a hazaiért dobog.

A legidősebb oldalkocsis motor serlegét holt versenyben két igazi véglet kapta. A magyar motorkerékpár gyártás történetének egyik ékköve, a fekete oldalkocsis Méray Jap 500 és az amerikai utak királya, a tűzpiros oldalkocsis Indian Scout 600 egyaránt 1927-ben gördültek le a gyártósorról két külön kontinensen. Elég kicsi a valószínűsége, hogy két 91 éves oldalkocsis motor is megfordul bármely találkozón egyszerre, de Kiskunfélegyházán ez is bearanyozta az ünnepet a rengeteg érdeklődő legnagyobb örömére.

sidecar meeting 2018 33A legidősebb „keréken” érkezett motorosok díját szintén holt versenyben zsebelhette be a 72 éves Laci bácsi Tatáról, valamint a 78 éves Misi bácsi Kecskemétről, aki idősebb ugyan, de jóval közelebbről motorozott a helyszínre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A legtávolabbról érkezett oldalkocsis fogat fura utasai, a nagyszakállú Jorma Lindros és habókos csivava kutyája, Ottó, több mint kétezer kilométerről, a finnországi Sipoo-ból motoroztak Kiskunfélegyházára. Jöttek még oldalkocsisok többek között Moszkvából, Dániából, Svájcból, Hollandiából, Németországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Ausztriából, de a Felvidékről és Erdélyből és képviseltették magukat motoros barátaink.

sidecar meeting 2018 42Érdemes volt megtekinteni az oldalkocsis kiállítást is, amelyen többek között bemutatkozott élőben az első, számítógép segítségével tervezett magyar épített oldalkocsis motor, a gyönyörű, hot road stíluselemeket is felsorakoztató Alu Racer.

A találkozó igazi fénypontja a szomszédos motocross pályán megrendezett oldalkocsis crossbemutató lett, amelyre több, mint 30 éve nem volt példa Magyarországon. A helyi motorsport egyesület példás munkával országos színvonalú pályát hozott létre és rendkívül látványos gyermek és felnőtt verseny bemutatót tartott a nagy durranás, a közönségfutam előtt.

sidecar meeting 2018 52A rendezvény egyik záróakkordjaként meghirdetett oldalkocsis Flúgos Futam nagy meglepetésre hatalmas közönségshow-ba torkollott. Az utolsó pillanatban sorba jöttek be a nevezések. Indult itt BMW motoros Dnepr fogat Lengyelországból, holland oldalkocsis Harley, erdélyi Yamaha-fogat, de volt Pannoniánk, Jawa-nk és Izs fogatunk is bőven a sorban.

A flúgos futamot Ad Donkers holland oldalkocsiépítő nyerte az egyáltalán nem crosspályára tervezett oldalkocsis Sportsterével. Az LBS Sidecars tulajdonosa eredetileg kiállítóként érkezett 3 különleges oldalkocsis fogattal a találkozóra, de úgy magával ragadták az események, hogy a Flúgos Futam megnyerése után az Izs-Team oldalkocsis kaszkadőrshow-jába is beszállt saját motorjával és hatalmas közönségsikert aratott.

sidecar meeting 2018 53A Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó jövőjében két dolog biztos. 2019 Augusztus 8.-és 10. között újra találkozunk és ismét lesz nemzetközi Flúgos Futam a visszajelzések szerint még több őrült oldalkocsissal!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük