CsajokHírekMotoros divat

Felnyitható bukósisak prémium minőségben: X-lite X-1005

X-lite X-1005 Felnyitható BukósisakMegoszlanak a vélemények arról, hogy a felnyitható állrészű bukósisak vajon jó-e vagy rossz. Az biztos, hogy a gyártók azt ajánlják, hogy menet közben soha ne használjuk felnyitva, mert megrongálódhat a zárszerkezet és a védelmi funkcióját sem teljesíti be így. De nézzük mit tud az X-lite új, prémium minőségű, felnyitható bukósisak.

Az X-lite csúcskategóriás felnyitható sisakja, a trikompozit és ULTRA CARBON változatban is elérhető, teljesen újratervezett 2021-es X-1005, ami elődje kiváló technikai tulajdonságait örökíti tovább, kiegészítve a szoros illeszkedés és a tökéletes kilátás érdekében a fejformához igazítható exkluzív bélésállító-rendszerrel (LPC – Liner Positioning Control).

Három héjméretben készül, hogy a sisak a lehető legkisebb és legkönnyebb legyen a különböző méretkategóriákban. P/J dupla homologizációval rendelkezik – vagyis a zárt és a nyitott sisakokra vonatkozó biztonsági teszteknek is megfelel, így a felnyitott állrész sem okozhat sérülést baleset esetén.

A légellenállás csökkentése érdekében ellipszis pályán mozgó állvédő mechanikája Dual Action rendszerű, ami az akaratlan felnyitást és a véletlen lecsapódás esélyét is kizárja. Az állszíj kétkaros Microlock2 csatja pedig dupla biztosítékot jelent a kioldódás ellen. Innovatív hálós szerkezetű, antisztatikus bélése (Carbon Fitting Racing Experience) segíti a szellőzést és szárazon tartja a fejet.

X-lite sisakban a dobogó tetején a Moto GP-ben és a SBK-ban is

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Arcpárnái szemüveg viselésért is kényelmessé teszik, borításuk leszedhető és mosható. Ultra széles, karcálló plexije kívülről állítható páramentesítő PINLOCK® lencsét kapott, amely széleinek lezárása (Full Silicone Border – FSB) növeli a két plexi között létrejövő légkamra méretét és így hatékonyságát is. LEXAN™ alapanyagú, karcálló, beépített napszemüvege UV400-as védelemmel készül, több pozícióba állítható (VPS) és egy mozdulattal felcsukható.

Kommunikációs rendszer fogadására előkészítve kerül ki a gyárból, az új generációs N-COM B902 X és B601 X modulokkal egyszerűen kiegészíthető. A gyári N-Com készülékek a motoros kommunikáció piacán vezető SENA rendszerére épülnek, hogy a motorosok legszélesebb táborának tegyék lehetővé a kapcsolatteremtést. Az X-1005 191.000 Ft-ért, az X-1005 ULTRA CARBON pedig 216.000 Ft-tól kapható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük