EseményekMotorverseny

Fejjel lefelé

LG 14Hetedik alkalommal füstöltek a cross motorok az LG Mobile Motocross Freestyle Show keretében a Papp László Budapest Sportarénában az elmúlt szombaton.

A sportág kiválóságai a világ minden tájáról érkeztek Budapestre, hogy megmutassák a lelkes közönségnek a látványos, és veszélyes trükköket a levegőben. A tizenegy versenyzőnek pillanatok alatt sikerült frenetikus hangulatot teremtenie az arénában.

A bejutásért még az utolsó pillanatokban is hosszú sorok kígyóztak a pénztáraknál. Így az arénát szinte teljesen megtöltötte a közönség: gyerekek, szülők, nagyszülők. Mondhatni, a motocross freestyle iránti érdeklődés, rajongás és őrület kortalan.

Még több kép a galériában!

Már a show elején is igazán forró volt a hangulat, olyannyira hogy este 9 felé már biztosan mindenkinek elzsibbadt a tenyere a sok tapsolástól. Az LG Mobile Motocross Freestyle Show-n ott voltak a sajtótájékoztatóról már ismert nevek: Kucsera Gábor, Kammerer Zoltán és Hesz Máté is, akik mind nagyon jól szórakoztak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A fantasztikus hangulatért tizenegy vérprofi motoros levegőakrobata volt a felelős. A szervezők idén is a legjobbakat csábították ide: Andy Bell (CAN), Brian Foster (USA), Hujber Péter (HUN), Jake Windham (USA), Jeff Fehr (CAN), Luca Zironi (ITA), Morgan Carlsson (SWE), Petr Kuchar (CZE), Petr Pilat (CZE), Reagen Sieg (CAN) és Alex Blössel (GER). A versenyzők hihetetlen trükköket mutattak be.

Volt itt minden: hajmeresztő Hart-Attack, Superman, Bar Hop, Lazy Boy és persze hátraszaltó, ami mindent vitt. A trükk, amit nagyon kevesen mernek megugrani, de Jeff Fehr bizony ezt is megcsinálta. Róla érdemes tudni, hogy ő volt az, aki 3 évvel ezelőtt először ugrott Magyarországon hátraszaltót.

Brian Foster idén is hozta a formáját, míg Morgan Carlsson nagyon sokat fejlődött az elmúlt évekhez képest. A német versenyző, Alex Blössel hátraszaltóban és ostorban igazán profi volt ezen az estén is. Valamint itt volt a legfiatalabb induló is a mindössze 15 éves cseh Petr Pilat.

A mezőny egyetlen magyar indulója és a közönség nagy kedvence Hujber Péter is kiváló teljesítményt nyújtott, annak ellenére, hogy a verseny előtt rosszul lett, és azonnali orvosi segítségre volt szüksége. Az injekcióknak köszönhetően azonban sikerült mégis kimennie a pályára, és precízen, pontosan bemutatnia trükkjeit. Az LG Mobile Motocross Freestyle Show-n idén először volt szakmai zsűri, amelyben a motocross-ban és a motocross freestyle-ban egyaránt eredményes Németh Kornél is helyet foglalt.

A trükkök bemutatását nehezítette, hogy ez alkalommal nem földből épített ugratókon mérték össze tudásukat a versenyzők, hanem speciális, kamionokról lenyíló rámpákon. A sportágon belül ez napjaink legmodernebb megoldásának számít, a profik sokkal jobban szeretik, és amellett, hogy igen látványos, nagymértékben növeli az ugrások veszélyességét is, ugyanis itt ha bármi történik, akkor bizony a kemény betonra, illetve fémre esnek. Így aztán bőven volt min izgulnia mindazoknak, akik kilátogattak.

De nem csak a versenyzők voltak jelen ezen az estén. Ami ugyanis nem csak a közönséget, de az indulókat is inspirálta a pálya minden részén felbukkanó pompon-lányok, a zsűri mellett hastáncoló hárem-hölgyek, és a pálya szélén kiállított krosszmotorok és quadok mellett erotikusan táncoló lányok, akiknek kebleit csak a testfestés takarta. Mindemellett speciális hangeffektek, fényjáték, élő zenekar, vérpezsdítő zene és a tomboló közönség.

LG 10LG 16LG 2LG 6

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük