Hírek

Fantázia, idomok, mozdulatok – Jelentés egy polgárpukkasztó hastáncversenyről

2. Gótikus és Fantázia HastáncversenyHa az ember a gótikusra gondol, akkor persze azonnal beugorhatnak azok a sztereotípiák, amelyeket az ember a goth stílusról elképzel. Az ember lelki szemei előtt ilyenkor denevérek, vámpírok, szellemek és mindenféle ködös feketeségek lebegnek.

 

Azonban ez a Gótikus és Fantázia Hastáncverseny – amelyet másodszorra rendezett meg Burány Judit Hóförgeteg (a  – inkább rácáfolt ezekre az elképzelésekre. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem volt olyan előadó, aki valóban a goth stílus mélyéről építkezett, hanem hogy a legtöbb hastáncos azért a fantáziára helyezte a hangsúlyt és fantáziadús fellépéseket produkált.

A legelső hastáncos már levehette a lábáról a zsűrit, mivel hastánctechnikailag igen magasra tette a lécet. Ezután egy könnyedebb, lassabb szám következett, majd pedig a gótikus freestylosok váltották egymást, akik a rögtönzött kreativitásukkal és művészi előadásukkal igyekezték lehengerelni a közönséget.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Volt, aki a “Bölcsesség”-hez imádkozott. Megidéződött Ady Endre dekadensebbik oldala. Volt menyasszony táncoltatás. Felelevenedtek szellemek. Igazán szexis hölgyek ringatóztak vadabb zenei aláfestésre, így bizony nemcsak a hastánc kedvelőinek, hanem a férfi közönségnek is volt mit nézni.

A kedvencünk a fiú-lány hiphopos-tribal hastáncos páros volt, akik robotszerű szinkron mozgásukkal nemzetközi szintű előadást hoztak létre. Elképesztő tudással bírtak – az ő táncukért bizony érdemes lenne egy külön előadáson jegyet váltani. Így férfit hastáncolni még nem láttam. A lány pedig olyan elképesztően mozgatta a tagjait, hogy az bizony példaértékű és szemet gyönyörködtető volt.

Különlegessége a versenynek, hogy ide mindazokat várták, akik a hagyományos hastáncversenyeken nem mérettethetnek meg. Így szerepelhetett egy ízig-vérig kismama hastáncos is. Ezt a momentumot igazán emberinek találtam, mert tényleg létezik egy olyan műfaj a hastáncon belül, ahol kismama hastánccal foglalkoznak.

Ez az egyik olyan mozgásfajta, ami terhesség alatt – nem a durva rázásokkal! – de az enyhébb ringató mozgásokkal elringatja a pocaklakót, valamint a szülés után segít helyreállítani és újraizmosítani a has és az altest megfelelő részeit. Ezért ez az egyik leghasznosabb és legemberibb hastánctípus, csak gratulálni tudunk a fellépőnek. Ezenkívül egy kardos majd születéses hastáncot is láthattunk.

Bizony nem csak goth, hanem sci-fi témában is volt egy fellépő. Ő a Doctor Who sorozat zenéjére táncolt egy férfi segítővel, aki természetesen aztán becsábította a Tardisába. A szonikus csavarhúzót még nem láttuk nyolcasok és haskörzés közben lebegtetni.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük