HírekMotorokMotorozás

Ez még nem a tavasz, ne kísértsd a sorsod!

Halálos Motoros baleset Márkónál 2023 december

Valószínűleg nem ilyen képekkel szeretett volna a Facebook hírfolyamába kerülni az a motoros, aki szerda este Márkó közelében vesztette életét a 8-as főúton. Az sem segítette a túlélését, hogy egyedül volt, ezért későn találtak rá.

Igaz, hogy tél van, de az utóbbi napokban az enyhe, tavaszias időjárás az utakra csalogatta a motorosokat. Sokan egy-egy decemberi motoros képért hajlandóak előtolni a motorjukat a téli álomból a közösségi oldalakon érkező lájkok reményében. Pedig a hideg aszfalt és a nyári melegre optimalizált motorgumi nem barátok. Többéves rutinnal is kihívás ilyenkor megülni a motort.

Persze érthető, ha a napsütés és a 10 fok körüli hőmérséklet a szobából nézve motoros időnek tűnik, valójában ez csak illúzió. Hahó! December van! Ez még nem az a globális felmelegedés, amikor a mi égövünk alkalmas a motorozásra a téli hónapokban. De ha mégis úgy döntesz, hogy gurulsz egy karikát, azt is ennek tudatában tedd, lassan, a gázt és a féket is óvatosan adagolva és lehetőleg nem koptatóig döntve a kanyarokban.

“Életét vesztette egy motoros szerdán kora este a 8-as főúton Márkónál – erősítette meg értesüléseinket Bartók Judit rendőrségi szóvivő.

Információink szerint egy 30 körüli motoros Veszprém irányába haladt, amikor váratlanul letért az útról, és a szalagkorlát alá esett. A motoros olyan súlyos, élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal meghalt. A motorja az oldalára borulva a külső szalagkorlát mellett állt meg

A balesetnek úgy tudjuk nem voltak szemtanúi, az arra haladó autósok a külső szalagkorlátnál veszteglő motorra lettek figyelmesek. Később vették észre a forgalmi sávokat elválasztó szalagkorlát alatt, a motor vezetőjének testét. A motoros sisakját is megtalálták, körülbelül egy kilométerrel arrébb, egy autó alatt. Feltételezések szerint egy – a baleset miatt lassan haladó, vagy félreállt – autós sodorhatta magával.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A közösségi médiában többen megemlítették, hogy a motoros korábban rendkívül gyorsan hajtott a lakott területen, egyesek azt is állítják, hallották a baleset pillanatát. A rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset pontos körülményeit, hogy tisztázzák a tragédia részleteit.” – írta a Delta hírek Facebook oldalán.

Az elhunyt motoros családjának kitartást kívánok a nehéz napokban!

Habár mára megérkeztek a mínuszok is, biztos sokan lesznek, akik a szilveszter illetve az újév ünneplése alkalmából motorra pattannak. Még egyszer azt kérem, hogy óvatosan motorozzatok, mert ez az időjárás nem optimális, a vagánykodásnak nem most van itt az ideje, ráadásul senki nem szeretné kórházban kezdeni az új évet, hogy ennél rosszabbra ne is gondoljunk.

Balesetmentes Boldog Új Évet Kívánok Minden motorosnak!

Címlapkép: Delta Hírek

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük