fbpx
CsajokHírekMotoros divat

Ez az ausztrál találmány megvédi a hajadat a motorozás közben

hightail hajvédőAz egyik legnagyobb kérdés, amit a nők rendszeresen feltesznek a motorozás kapcsán, hogy mit csináljanak a hosszú hajukkal, hogy ne töredezzen, ne gubancolódjon össze. A Hightail nevű ausztrál találmány megoldja ezt a problémát.

A Hightail úgy működik, mint egy hajháló, amit a sisak hátsó részéhez kell rögzíteni, és a hosszú hajat megvédi az időjárás viszontagságaitól a motoron. Megakadályozza a hajszálak széthasadását, a töredezést és az összekócolódást is. Nyilvánvaló, hogy a hosszú hajú nők mellett a hosszú hajú férfiak esetében ugyanúgy működik.

Habár a hajat megvédi az is, ha a kilógó copfot betesszük a kabát alá, vagy a bukósisak alá maszkot is hordunk. A Hightail annyiban más, hogy nem egy különálló eszköz, hanem a sisak hátuljához kapcsolódik, ráadásul nem szükséges hozzá a hosszú hajat összegumizni sem.

Az eszközt a bukósisak hátuljához kell rögzíteni. A készítők azt ígérik, hogy a legtöbb bukósisakkal kompatibilis a szerkezet. A csomagolásban ráadásul két garnitúra Hightail is van, tehát ha valakinek több sisakja is van, nem kell átszerelni minden alkalommal.

Milyen frizurát viselj a bukósisak alatt?

A feltalálók Jen Burch és Jon Dazeley Sydney-ből. Jen az amerikai haditengerészet Virginia Beach nevű városában nőtt fel. 2001-ben ő is csatlakozott a haditengerészethez, és három évvel később Japánba szállították, ahol egy Suzuki GSXF 400 Slingsling motorkerékpárt vásárolt a közlekedéshez.

Hightail hajvédő

2013-ban találkozott a kiwi (új-zélandi) születésű Jonnal, majd 2014-ben John is véglegesen Sydney-be költözött. Jen most egy Triumph Bonneville-t vezet, míg Jon, aki életének nagy részében motorozott, egy Kawasaki GTR1400-assal rója Ausztrália útjait.

A Hightail ötlete is egy motorozásuk alkalmával született meg, amikor Jen haja annyira összegubancolódott a menetszéltől, hogy azt hitték, végleg le kell várni.

Nézd meg a Hightail pontos használatát Jen előadásában!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x