EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

Ettünk fondüt és elittuk a benzinpénzt – Olasz- és Franciaország túra

ekime motoros tura 2014 16

Ebben az évben is megterveztem a nagy túránk részleteit. Úgy gondoltam, hogy bővítjük az országaink számát, így egészen Franciaországig húztam a google maps-en azt a bizonyos vonalat.

2014 nyarán kezdésképpen Szlovénia fele vettük az irányt. Mindenképp ajánlom mindenkinek Slovenj Gradecben a Tourist Farm Klevž szálláshelyet. 15 perc volt, mire megtaláltuk, mert a címként megadott hely teljesen máshol volt, mint a szállás. Végül egy helyi elvezetett minket. Azóta megtanultuk, hogy GPS koordináták szerint lőjük be a foglalt szálláshelyünk.

A szállásadó hölgy nagyon kedves volt. Mikor kérdeztük, hogy van e lehetőség helyben vacsorázni, bólintott és isteni finom rókagombalevest, valami vadas féle szószban főtt sült húst és almás pitét hozott nekünk 1-1,5 óra múlva. És ezért mindössze fejenként 7€-t számolt fel. Naná, hogy hagytunk borravalót!!!

Másnap indultunk Olaszország felé. Na itt volt az, amikor először ütköztünk hibába a tervezésben. Sikerült annyira kis útra raknom a “vonalamat”, ami egy hegyi földútra vezetett, így kénytelenek voltunk levágni és elég hamar, délután 2 fele már a szálláson voltunk Pordenone-ban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Itt szembesültünk ismét az olasz sziesztával. Az hagyján, hogy 30-35 fok volt, éhesek voltunk, de az óvárosba kisétálva rájöttünk, hogy mennyire durvák az olaszok. Mivel szieszta, az szieszta, az ÖSSZES kávézónál, meg mindenhol, úgy össze volt pakolva, mint ha éppen éjszakára bezártak volna. Délután 6-kor végre ételhez jutottunk, addig meg eliszogattunk a helyi pizzériában, mert pia volt, csak szakács nem…

ekime motoros tura 2014 63. nap lazának volt tervezve, majdnem végig kb. tengerparton mentünk. Ekkor volt, hogy majdnem megszívtuk, mert egy helyen belefutottunk egy totál beállt sorba. Szépen előrecsorogtunk, majd fél óra volt, és akkor láttuk meg, hogy motoros baleset történt, már a helikopterbe tették a sebesülteket. “Szerencsénkre” rövid időn belül engedték a sort és mehettünk tovább.

San Marinoba is betértünk, de sajnos a város falain belülre nem jutottunk be, mert nem is volt rá idő, se parkolóhely. Motoros sem! Így ott is csináltunk pár képet és mentünk tovább Predappio felé. A szállásunk fenn egyedül egy dombon állt, igazi kis parasztfarm. Találtunk egy szottyadt kisteherautót Ferrari felirattal.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük