CsajokKiemeltNői motoros nap

Esőben kezdtük, napsütésben zártuk a Női Motoros Napot

Igen elszántnak kellett lennie annak a 15 motoros csajnak, aki az elmúlt szombaton az országos eső ellenére két kerékre pattant, hogy részt vehessen a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által lebonyolított vezetéstechnikai tréningen. De a jutalmuk megvolt.

Már hetekkel a 9. Nemzetközi Női Motoros Nap előtt betelt a létszám a csak nőknek szervezett vezetéstechnikai tréningre, aztán ahogy közeledett a dátum, és talán egyre gyakrabban tekingetett mindenki az időjárási előjelzésekre, sorban mondták le a csajok a programot. Pedig szerencsére nem volt hideg, és esőben, nedves aszfalton is hasznos a gyakorlás. Az a 15 hölgy, aki ott volt, ezt is megtapasztalhatta, és persze a különleges figyelmet, amit a kis létszámnak köszönhetően a motoros rendőroktatóktól kaptunk.

Már a szervezés időszakában is voltak akadályok: a Hungaroringre szervezett tréninget két héttel az esemény előtt mondták le a nemzetközi versenybírók. Pedig a terepezés tényleg kalandos lett volna esőben. Valószínűleg nem sokan álltak volna sorban a lehetőségért. Az új helyszínt Dunakeszin eddig még nem ismertük, de szerencse, hogy a rendőrségnek vannak ilyen telephelyei, amit utolsó utáni időpontban a rendelkezésünkre tudtak bocsátani.

Reggel kilenctől délután háromig a maroknyi csapat alaposan elfáradt, hiszen háromszor annyit motoroztunk, mintha ötvenen lettünk volna. Körülbelül ugyanakkor mondták be az unalmast az esőfelhők is. Mire az Andretti Pizzériához értünk, már ragyogó napsütésben üldögélhettünk a pizza és az üdítő mellett a teraszon a felvonulás résztvevőire várva.

Bár sokan hosszúnak tartják a délután 16:00-18:00 óráig tartó időszakot a pizzéria körül lébecolva, jó társaságban villám gyorsan eltelt ismét ez az idő. Ezalatt a hölgyek regisztráltak, és átvették a támogatóink által összeállított ajándékcsomagot, valamint kisorsoltunk egy két személyes, két éjszakás vouchert a siófoki Hotel Azúrba is. A nyertes, Kovács Márta a helyszínen át is vehette az ajándékkupont.

Hat órakor a szokásos útvonalon indult a Szabályosan Szabadon – Csajok a motoron elnevezésű női motoros elvonulás a “Hősnők terére”, ahol egy fél órás pihenő és fényképezés következett, majd a motoros+ rendőrök által biztosított útvonalon motoroztunk vissza a pizzériához.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hosszú hétvége szombatján ismét sikerült egy kis látványosságot csempésznünk a Budapesten kiránduló turisták programjába, akik most is lelkesen fotózták a rengeteg motort és a sok csinos csajt. A sajtó nyilvánosságának köszönhetően pedig remélhetőleg még mélyebbre sulykoltuk az autósok fejébe azt, hogy sokkal jobban figyeljenek oda a motorosokra az utakon, hiszen nemcsak száguldozó huligánok, hanem kényelmesen, nyugodtan és biztonságosan közlekedni vágyó nők is vannak köztünk, akik egyben anyák és lányok…

Köszönjük még egyszer a támogatást és az ajándékokat a következő cégeknek:

A zacskó és kulcstartó a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, makramé karkötő Fonalbolt, házi készítésű szappan Angyalom Szappan, 3D nyomtatott könyvjelző 3D Kívánság 3D nyomtatás, bugyi Edi gardróbja, kulcstartó Zo-Moto Kft., 5000 Ft-os kupon Hotel Azúr****, matrica Stanc-Pack Bt., és anyagilag is segítette a szervezést a Pajzs Technológia.

9 noi motoros nap felvonulas 6
9 noi motoros nap felvonulas 14
9 noi motoros nap felvonulas 17
9 noi motoros nap felvonulas 39
9 noi motoros nap trening 33
9 noi motoros nap trening 57
9 noi motoros nap trening 61
9 noi motoros nap trening 65

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük