CsajokKiemeltNői motoros nap

Esőben kezdtük, napsütésben zártuk a Női Motoros Napot

9 noi motoros nap felvonulas 22Igen elszántnak kellett lennie annak a 15 motoros csajnak, aki az elmúlt szombaton az országos eső ellenére két kerékre pattant, hogy részt vehessen a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által lebonyolított vezetéstechnikai tréningen. De a jutalmuk megvolt.

 Már hetekkel a 9. Nemzetközi Női Motoros Nap előtt betelt a létszám a csak nőknek szervezett vezetéstechnikai tréningre, aztán ahogy közeledett a dátum, és talán egyre gyakrabban tekingetett mindenki az időjárási előjelzésekre, sorban mondták le a csajok a programot. Pedig szerencsére nem volt hideg, és esőben, nedves aszfalton is hasznos a gyakorlás. Az a 15 hölgy, aki ott volt, ezt is megtapasztalhatta, és persze a különleges figyelmet, amit a kis létszámnak köszönhetően a motoros rendőroktatóktól kaptunk.

Már a szervezés időszakában is voltak akadályok: a Hungaroringre szervezett tréninget két héttel az esemény előtt mondták le a nemzetközi versenybírók. Pedig a terepezés tényleg kalandos lett volna esőben. Valószínűleg nem sokan álltak volna sorban a lehetőségért. Az új helyszínt Dunakeszin eddig még nem ismertük, de szerencse, hogy a rendőrségnek vannak ilyen telephelyei, amit utolsó utáni időpontban a rendelkezésünkre tudtak bocsátani.

Reggel kilenctől délután háromig a maroknyi csapat alaposan elfáradt, hiszen háromszor annyit motoroztunk, mintha ötvenen lettünk volna. Körülbelül ugyanakkor mondták be az unalmast az esőfelhők is. Mire az Andretti Pizzériához értünk, már ragyogó napsütésben üldögélhettünk a pizza és az üdítő mellett a teraszon a felvonulás résztvevőire várva.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Bár sokan hosszúnak tartják a délután 16:00-18:00 óráig tartó időszakot a pizzéria körül lébecolva, jó társaságban villám gyorsan eltelt ismét ez az idő. Ezalatt a hölgyek regisztráltak, és átvették a támogatóink által összeállított ajándékcsomagot, valamint kisorsoltunk egy két személyes, két éjszakás vouchert a siófoki Hotel Azúrba is. A nyertes, Kovács Márta a helyszínen át is vehette az ajándékkupont.

 

Hat órakor a szokásos útvonalon indult a Szabályosan Szabadon – Csajok a motoron elnevezésű női motoros elvonulás a “Hősnők terére”, ahol egy fél órás pihenő és fényképezés következett, majd a motoros+ rendőrök által biztosított útvonalon motoroztunk vissza a pizzériához.

A hosszú hétvége szombatján ismét sikerült egy kis látványosságot csempésznünk a Budapesten kiránduló turisták programjába, akik most is lelkesen fotózták a rengeteg motort és a sok csinos csajt. A sajtó nyilvánosságának köszönhetően pedig remélhetőleg még mélyebbre sulykoltuk az autósok fejébe azt, hogy sokkal jobban figyeljenek oda a motorosokra az utakon, hiszen nemcsak száguldozó huligánok, hanem kényelmesen, nyugodtan és biztonságosan közlekedni vágyó nők is vannak köztünk, akik egyben anyák és lányok…

 

Köszönjük még egyszer a támogatást és az ajándékokat a következő cégeknek:

A zacskó és kulcstartó a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, makramé karkötő Fonalbolt, házi készítésű szappan Angyalom Szappan, 3D nyomtatott könyvjelző 3D Kívánság 3D nyomtatás, bugyi Edi gardróbja, kulcstartó Zo-Moto Kft., 5000 Ft-os kupon Hotel Azúr****, matrica Stanc-Pack Bt., és anyagilag is segítette a szervezést a Pajzs Technológia.

9 noi motoros nap felvonulas 69 noi motoros nap felvonulas 149 noi motoros nap felvonulas 179 noi motoros nap felvonulas 399 noi motoros nap trening 339 noi motoros nap trening 579 noi motoros nap trening 619 noi motoros nap trening 65

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük