Hírek

Első Gótikus és Fantázia Hastáncverseny

Góthicus hastáncverseny a HungexponÁprilis elsején egy eddig még nem látott hastáncverseny kerül megrendezésre, mely a rockerek érdeklődésére is biztosan számíthat.

A bolondok napján a hastánc egyik legfrissebb irányzata, a gótikus stílus kap főszerepet. Táncolják rockra, metalra, indusztriálisra, de már kimondottan gothic stílusú orientális zenék is születtek. A táncosok külsőségükben is a szubkultúra jellegzetességét hordják magunkon. Csipkék, hálók, tetkók, feltűnő ékszerek vagy fém, bőr és láncok jellemzik a gótikus hastáncosokat. Az egyik legfrissebb stílus, a steampunk is megjelenhet ezen a versenyen.

A gótikus hastáncirányzatok mellett más jellegű, különleges hastáncprodukciók is helyet kapnak majd. A fantázia kategóriában bármilyen, megszokottól elrugaszkodott hastáncprodukcióval lehet indulni pop zenétől az alterig, farmergatyában vagy fantasy karakternek öltözve. A harmadik, transztánc kategóriában pedig a sámánisztikus-pszichedelikus vonal kerül előtérbe.

A verseny szervezője, Burány Judit, a Magyar Gótikus Hastáncművésznők vezetője elmondta, hogy azoknak az indulóknak szeretnének színpadot biztosítani, akik eddig „különcségük” miatt nehezen rúghattak labdába egy hagyományos hastáncversenyen. Holott ezek a táncosok is ugyanolyan keményen gyakoroltak és készültek, mint a többiek.

Minderre nagy nyilvánosság előtt, az alkalomhoz megfelelő hátteret adó Tattoo Expon és Motorkiállításon kerül sor. Judit reméli, hogy a köztudatban is sikerül elterjeszteni a hastánc kevéssé ismert oldalát, hisz az Expóra eleve a szabadabb gondolkodású emberek fognak eljönni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A zsűritagokat is ennek szellemében kérte fel a szervező. A szakmai zsűriben helyet kap például Magyarország egyetlen férfi orientális táncosa, a külföldön is elismert Seres Zoltán. A laikus zsűri tagok között pedig Linda Daemon, a Drugzone zenekar énekesnője, Wéber Anikó NaNa, a Csajokamotoron.hu főszerkesztője valamint a Magyar Steampunk Közösség egy képviselője is feltűnik majd. A verseny fődíja pedig nem lesz kevesebb, mint egy welness hétvége két fő részére gyertyafényes vacsorával és romantikus pusztai sétakocsikázással.

A nevezés és a verseny részleteit ezen a linken olvashatod el.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük